Slavko Petrović: Obje ekipe su zaslužile po tri boda u vječitom derbiju

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Obje ekipe su zaslužile po tri boda u vječitom derbiju
Nakon 110. vječitog derbija u ime ekipe Plavih sa Grbavice javnosti se obratio Slavko Petrović, trener domaće ekipe, koji je istakao da su obje ekipe dobro igrale i zaslužile po tri boda.

"Mislim da smo vidjeli atraktivnu utakmicu. Obje ekipe su izašle sa željom da igraju ofanzivno. U prvom poluvremenu smo imali pet dobrih šansi i mislim da smo za nijansu bili bolji iako smo protivniku dopustili tri šanse. Obje ekipe su zaslužile tri boda, jer bod ne pomaže niti jednim ni drugim. Čestitam mojim igračima na požrtvovanosti. Bilo je puno dobrih šansi", istakao je Petrović

On je istakao kako misli da njegova ekipa nije imala problema danas i kako svim igračima treba čestitati, kao i to da se nada da će, kada se uigraju, Crnov i Zakarić biti veliko pojačanje za naredne izazove.

"Trebamo dati gol da prođemo dalje, s tim da sada moramo dati dva. Po onoj igri, mislim da veliki umor ne pokazujemo. Sigurno ćemo izgarati i pokušati ući u finale. Dok šanse postoje, pokušat ćemo ih iskoristiti. Široki je danas odmarao ekipu, ali to mu nije bila prednost ni u prvoj utakmici. Mislim da to ne mora biti prednost", zaključio je Petrović komentirajući predstojeću utakmicu Kupa BiH.

Kompletnu konferenciju za medije na kojoj su se obratila oba trenera pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije