Slaven Musa za portal Radiosarajevo.ba: 'Nema kontakta sa Željom, začuđuje me otkaz Edisu Mulaliću'

0
N. Žunić
Slaven Musa za portal Radiosarajevo.ba: 'Nema kontakta sa Željom, začuđuje me otkaz Edisu Mulaliću'
Foto: NS BiH / Slaven Musa

Bivši trener Zrinjskog, Širokog Brijega i Čelika Slaven Musa negirao je bilo kakav kontakt sa Željezničarom, te izrazio punu podršku sada već bivšem treneru sarajevskog kluba Edisu Mulaliću.

Slaven Musa je za portal Radiosarajevo.ba rekao kako, iako je u prošlosti bilo ozbiljnih razgovora sa Željezničarom, danas ih nema.

"Ja sam samo preko medija povezan s klubom. Trenutno ne postoji apsolutno nikakav kontakt između Željezničara i mene", kazao je Musa.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Zanimalo nas je da li postoji neki angažman u bliskoj budućnosti za bivšeg selektora juniorske reprezentacije BiH.

"Bilo je ozbiljnih razgovora s jednim premijerligaškim klubom, ali do toga nije došlo. Sad za sad, neće biti novog angažmana, barem do ljeta," rekao je Musa, te dodao kako on ne voli preuzimati poslove u sredini sezone.

Objasnio je to rekavši kako analizira zašto je do otkaza prethodnom treneru došlo, te da je jako teško implementirati viziju koju trener želi kad se dođe u takvoj situaciji. Nije nam otkrio s kojim klubom je bio u ozbiljnim pregovorima.

Musa je izrazio čuđenje i zbog otkaza Edisu Mulaliću.

"Edis Mulalić je legenda kluba i niko ne bi uradio ovo što je on u situaciji u kakvoj je Željezničar. Jako mi je čudno što je dobio otkaz, jer su oni, s obzirom na to u kakvoj su situaciji, odlični ove sezone. Četvrti su na tabeli i imaju aktivan rezultat u polufinalu Kupa. Što se tiče budućnosti u Želji, nikome neće biti lako. Svakako treba uvijek pružiti podršku treneru", zaključuje Slaven Musa na kraju razgovora za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije