Skibbe: Ključ uspjeha protiv reprezentacije BiH je da igrači igraju srcem

Radiosarajevo.ba
Skibbe: Ključ uspjeha protiv reprezentacije BiH je da igrači igraju srcem
Fudbalska reprezentacija Grčke doputovala je u Zenicu, gdje će sutra na stadionu Bilino polje u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage s našim nacionlanim timom.

Danas je na stadionu Bilino polje održana press konferencija reprezentacije Grčke, a prisutnim predstavnicima medija obratio se selektor Grčke Michael Skibbe i Alexandros Tziolis, jedan od standardnih igrača reprezentacije Grčke.

"Kao prvo, to su dvije različite utakmice. Što se nas tiče, mi smo jako svjesni kako je teška sutrašnja utakmica, ali s druge strane imamo iskustvo i znamo kako izgleda vatrena atmosfera. Ne bojimo se duela, vjerujemo našem timu i očekujemo najbolji rezultat. Ne bih volio da kažem da je neki igrač prijetnja, prijetnja je cijeli tim. Svi smo svjesni da BiH ima poznate i jake igrače, te je BiH veoma jaka u napadačkom dijelu. Ali i mi smo itekako spremni i vjerujemo u dobar rezultat", kazao je Tziolis na otvaranju konferencije.

On je dodao i kako smatra da je utakmica sa BiH jako značajna za cijeli kvalifikacioni ciklus, no kako su grčki nogometaši motivisani, te da će u Zenici "igrati srcem" i da je najveći kriterij za pobjedu - odlučnost.

"Treba cijelih 90 minuta da budemo jako oprezni, da igramo dobro, zato što je to jedini način da igramo dobro protiv tako jakog tima kao što je Bosna i Hercegovina. Poznajem mnoge bh. nogometaše koji igraju u Njemačkoj i cijeloj Europi. Oni imaju jako dobre tehničke karakteristike, baš kao i moji igrači, no smatram da se ovakvi igrači iz obje reprezentacije dobro poznaju, te ćemo znati igrati protiv Pjanića, Džeke i drugih", istaknuo je selektor Grčke Skibbe.

Grčka se u sutrašnjoj utakmici suočava sa problemom nedostatka velikog broja igrača, te će Skibbe biti prisiljen tražiti nova rješenja, posebno u odbrani koja će se suprotstaviti Džeki i društvu.

"Kao što znate Tszavelas iz odbrane je odsutan sutra i za njegovu poziciju imam nekoliko opcija, a riječ je o mladim i jakim kvalitetnim igračima. S druge strane imamo jako brze igrače BiH i svoju odluku o taktici za utakmicu, posebno na ovim pozicijama, donijet ću sutra. Drago mi je što se igrači obje reprezentacije poznaju međusobno i nadam se dobroj utakmici i kvalitetnom nogometu sutra", kazao je Skibbe, komentirajući pisanja medija da će sutra debitirati neki igrači u odbrani Grčke.

Na kraju konferencije, Skibbe je potcrtao da je glavna prednost njegovog tima srčanost i da će sigurno igrači dati sve od sebe.

"Sve je počelo od igrača, oni su odlučili da trebaju dati sve od sebe u reprezentativnom dresu, da odigraju srcem i to je ključ uspjeha protiv BiH. Promijenili smo mnogo toga u vezi sa taktikom, svaki igrač sada zna šta treba raditi u odbrani i napadu. Imamo veoma vrijedne igrače i nadam se da ćemo sutra napadački biti bolji nego u Belgiji", zaključio je Skibbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije