Skandalozna odluka uzdrmala nogometni svijet

0
Radiosarajevo.ba
Skandalozna odluka uzdrmala nogometni svijet
Print Screen / Octavian Sovre

Rumunski nogometni sudija Octavian Sovre neće suditi ovog vikenda na utakmicama rumunskog prvenstva zbog suspenzije koju mu je Rumunski nogometni savez izrekao jer je nakon susreta Lige prvaka između Manchester Cityja i Borussije Dortmund tražio autogram od norveškog napadača Erlinga Haalanda.

Nesretni je rumunski sudija Octavian Sovre nakon utakmice snimljen kako u tunelu ispod stadiona Etihad trči za Erlingom Haalandom koji mu se potpisao na žuti i crveni karton.

Taj je njegov potez odmah naišao na osudu, prvenstveno na društvenim mrežama, a potom su se oglasili i dužnosnici Uefe, piše tportal.hr.

"Ako želiš da te poštuju kao i igrače, zašto bi ih onda tražio potpis ili dres. Traže li oni tebe isti? Ovo je neprihvatljivo, to je pitanje časti i ne zaboravi da kamere uvijek sve ulove", rekao je Roberto Rosetti, šef Uefinih sudija.

Čini se kako Rosetti u tom trenutku nije znao da Sovre autograme nogometaša prikuplja kako bi ih ponudio na humanitarnim aukcijama na kojima se prikuplja novac za pomoć autističnoj djeci!

Rumunski dnevni list Gazeta Sporturilor navodi da je sudija svoj potez opravdao rekavši kako je to već mnogo puta činio i sakupio više od 250 autograma.Potpisane kartone je potom redovno donirao za aukcije na kojima se sakupljaju sredstva za pomoć autističnim osobama.

Čelnici Uefe naredili su internu istragu i poslali poruku svojim sudijskim timovima da je takvo ponašanje neprihvatljivo i nedostojanstveno. Za njih je ovaj plemeniti potez rumunskog sudije-humanitarca jednostavno kršenje pravila! Tako su se čelni ljudi Rumunskog nogometnog saveza odmah priklonili mišljenju svojih 'šefova' te je Octavian Sovre do daljnjeg suspendiran te neće suditi.

Da, na žalost je to tako. Drastična je to kazna za jedan takav plemeniti potez. Dobro se dobrim ipak - ne vraća!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije