Skandalozan tekst grčkog novinara nakon meča AEK-a i Dinama: 'AEK slavio na neonacističkom stadionu'

5
Radiosarajevo.ba
Skandalozan tekst grčkog novinara nakon meča AEK-a i Dinama: 'AEK slavio na neonacističkom stadionu'
Foto: EPA / Igrači AEK-a na Maksimiru

Reakcije iz Grčke pljušte nakon okršaja na Maksimiru u kojem je AEK pobijedio zagrebački Dinamo rezultatom 2:1.

Novinar grčke Gazzette George Tsarikis dodatno je pridodao ulje na vatru, pa je tako njegov komentar nakon utakmice fokusiran na smrt navijača Michalisa Katsourisa (29), a naslov glasi: "Michalis, jesi li vidio što im je napravio Galanos? U tvoju čast, njima u lice."

U istom tonu nastavlja i cijeli tekst, a stadion hrvatskog prvaka naziva neonacističkim.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"Michalis, brate, nadam se da partijaš gore. AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopoulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast s visoko podignutom crnom trakom. Michalis je zabio gol u njihovom domu, to boli više od ičega. Slavilo je dijete kluba, kao da je Bog sve posložio, a nije to sve samo Božja zasluga, već i najboljeg trenera Matiasa Almeyde", piše u tekstu.

"Iznova i iznova gledam drugi gol i pokušavam suspregnuti suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav AEK i naša bol, u slavlju ovog djeteta. Večeras nema ničega drugog. Ovaj uspjeh opet je djelo Matiasa Almeide koji se nije zadovoljio remijem, tražio je samo pobjedu, dobio ju je s najboljim protagonistima", zaključuje, prenosi jutarnji.

Šok u Zagrebu: AEK u posljednjim minutama došao do pobjede nad Dinamom

Šok u Zagrebu: AEK u posljednjim minutama došao do pobjede nad Dinamom

Od neonacističke etikete nije pobjegla ni zagrebačka publika u navedenom tekstu.

"Svih ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaj unutar granica da se okalja sjećanje na Michalisa. Tako nam je trebala ova pobjeda, ovaj gol u trenutku utakmice koja je došla, ovo Kostasovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu! Michael, feštaj brate naš, feštaj i ispričaj se za ovo što se ovdje dolje događa, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panathinaikosu", zaključuje se u ovom tekstu koji je podigao prašinu u hrvatskim medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije