Haos u Zagrebu: Grčki navijači pokušali da uđu u grad, specijalci na ulicama

0
Radiosarajevo.ba
Haos u Zagrebu: Grčki navijači pokušali da uđu u grad, specijalci na ulicama
Foto: Screenshot / Policija u Zagrebu

Fudbaleri Dinama dočekuju na Maksimiru AEK od 20 sati u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Trebalo je da to bude revanš, ali su nemili događaji iz Atine prošle sedmice, u kojima je ubijen grčki navijač, doveli do odlaganja duela dva kluba. Iz tog razloga, okršaj u Zagrebu izaziva posebnu pažnju evropske javnosti. 

Uoči utakmice visokog rizika između Dinama i AEK-a, policija je podsjetila da je do ponoći na snazi posebna regulacija saobraćaja i pozvala navijače da se na vreme upute na stadion.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Policija je popodne podsjetila navijače da neće moći da uđu na stadion bez personalizovane karte i lične karte. 

Ulaz na stadion Maksimir biće zabranjen posjetiocima pod dejstvom alkohola, licima koja nemaju personalizovanu kartu, posjetiocima kod kojih se utvrdi da posjeduju zabranjene stvari, kao i licima za koja postoji vjerovatnoća da ugroze sigurnost drugih lica na utakmici. 

"Mi smo jučer u međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman zatekli četiri državljana Velike Britanije koji su imali uredno kupljene karte za zapadnu tribinu. U razgovoru su rekli da su navijači AEK-a pa su nakon toga to demantirali.

Međutim, u saradnji s Dinamom njima su karte poništene i oni su stavljeni pod nadzor policije u objektu smještaja i oni neće biti na utakmici", otkrio je Marko Rašić, načelnik zagrebačke policije, piše Sportal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije