Skandal u srbijanskom fudbalu: Trener superligaša uznemiravao igrača mlađih selekcija

Radiosarajevo.ba
Skandal u srbijanskom fudbalu: Trener superligaša uznemiravao igrača mlađih selekcija
Twitter / FK Radnik Surdulica

Ozbiljan skandal u srbijanskom nogometu. Sve se dešava u Fudbalskom klubu Surdulica, gdje je trener mlađih kategorija superligaša Radnika A. F. (36) priveden od strane policije pod sumnjom da je slao poruke seksualne sadržine 13-godišnjem igraču.

On se tereti za spolno uznemiravanje, ali mu pritvor nije određen pošto je krivična prijava podnijeta u redovnom postupku.

Ovaj slučaj je već danima glavna tema u Surdulici dok policija i tužilaštvo rade na njemu.

"Dječak se požalio ocu da mu trener šalje čudne i neprimjerene poruke, pa je ovaj odmah o svemu obavijestio policiju. Otac je predao inspektorima sinovljev telefon, u kojem su bile sporne poruke, i trener je pozvan na informativni razgovor. A. F. je dao izjavu, u kojoj je negirao da je nagovarao dečaka na s*ks i nakon toga je pušten da se brani sa slobode. Oba telefona, i trenerov i dečakov, poslati su na vještačenje", prenose srbijanski mediji.

Nekadašnji predsjednik kluba iz Surdulice Novica Tončev, šokiran je zbog ovog skandala, dok članovi uprave Radnika nisu željeli da komentarišu optužbe protiv njihovog trenera mlađih kategorija.

"Kao čovjek osuđujem svaki oblik pedofilije. Vjerujem da će nadležne službe uraditi svoj posao i utvrditi cijelu istinu u ovom slučaju ", kratko je prokomentarisao Tončev za Informer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije