Skandal u Alkmaaru: Dva igrača Legije privedena nakon utakmice protiv AZ-a

0
Fena
Skandal u Alkmaaru: Dva igrača Legije privedena nakon utakmice protiv AZ-a
Fena / Uhapšena dva igrača Legije

Sinoć je nizozemska policija nakon utakmice privela dva igrača Legije Portugalca Josuea i Srbina Radovana Pankova.

Nizozemska policija privela je dvije osobe nakon utakmice AZ Alkmaara i Legije ne otkrivši detalje, no poljski mediji pišu kako su privedeni Legijini igrači Portugalac Josue i Srbijanac Radovan Pankov.

Policija je objavila kako je dvoje uhapšenih osumnjičeno za krivično djelo napada, ali nije otkrila šta se tačno dogodilo.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Slike koje kruže društvenim mrežama navodno pokazuju sukobe između zaštitara, policije i predstavnika Legije u blizini autobusa. Poljski mediji pišu kako je došlo do naguravanja i tučnjave sa osiguranjem koje nije željelo pustiti ekipu sa stadiona. Navodno jer su navijači poljskog kluba u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Situacija je eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba Dariusz Mioduski, te jedan od trenera koji su dobili udarce po licu i leđima. Na društvenim mrežama se pojavila i informacija kako je jedan od zaštitara pao na pod i zadobio potres mozga i slomljenu ruku.

Policija je u jednom trenutku navodno zaprijetila da će nasilno ući u autobus ako Pankov ne izađe iz njega. Otprilike sat vremena nakon početka nereda policajci su Srbijanca i kapetana ekipe odveli.

Nogometaš Zrinjskog završio u bolnici, podvrgnut je kardiološkom zahvatu

Nogometaš Zrinjskog završio u bolnici, podvrgnut je kardiološkom zahvatu

Poljski mediji navode kako policija nije željela obavijestiti predstavnike Legije gdje su igrači prevezeni. Na kraju je klub svojim kanalima utvrdio da su u blizini Amsterdama. Službenici su odbili dati informacije o sudbini igrača uz obrazloženje da se boje da će ih navijači pokušati spasiti. Klub sada pokušava intervenirati u konzulatima Srbije i Portugala.

U poljskom klubu su bijesni na ponašanje osiguranja i policije, a jedan od čelnika kluba Jarek Jankowski sve je opisao kao "apsolutni skandal".

"Fizički integritet nekoliko igrača i članova stručnog štaba narušen je od strane osiguranja i policije. Situacija bez presedana", piše Jankowski na društvenim mrežama.

AZ je pobijedio Legiju sa 1:0 golom Vangelisa Pavlidisa u 52. minuti, a u drugom susretu Aston Vila je pogotkom Johna McGinna u četvrtoj minuti nadoknade porazila Zrinjski.

Nakon dva kola sva četiri sastava imaju po tri boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije