Afere / Skandal potresa Srbiju: Trener optužen za silovanje čistačice

20. 08. 2019. u 14:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Milutin Sredojević je istakao da je klub iz Kaira prenio informaciju da je sretan što dolazi u Zamalek.

Istovremeno, srbijanski trener poznat širom Afrike suočava s teškim optužbama iz Južne Afrike da je silovao ženu u hotelu!

Tek nekoliko sati pošto je Sredojević objavio da napušta Orlando Pirate, Sunday World (SW) je objavio da je Srdeojević prije desetak dana optužen za seksualno nasilje i da je to zapravo razlog njegove ostavke i napuštanja države na jugu ovog kontinenta.

Navodno, kako je naveo taj južnoafrički list, Srbin je pokušao da čistačicu u hotelu u Johannesburgu prisili na seks.

,,Portparol policijske stanice Norwood u Johannesburgu, Kai Makubele, potvrdio je da je otvoren slučaj seksualnog nasilja poslije incidenta u hotelu‘Protea Wonderers", prenosi Kurir.

On je potvrdio da je osumnjičeni sportska ličnost, ali nije otkrio njegovo ime”, prenio je SW.

Kako se dalje navodi, incident se dogodio u toaletu dan prije Dana žena.

Prema policijskim dokumentima, u koje je SW imao uvid, 51-godišnja radnica je čistila toalet oko 6 ujutru i tada je trener navodno tražio da ima seks sa njom.

"Pokušavao je da skine pantalone, ali je ona zavrištala, otvorila vrata i istrčala napolje”, prenio je taj list, uz riječi neimenovanog visokog funkcionera u policiji pokrajini Gauteng da će ,,slučaj biti predat detektivima specijalizovanim za seksualne prekršaje i nasilje u porodici”.

Sredojević je odbio optužbe, rekavši da su glasine o seksualnom napadu netačne.

"Moja majka je bila bolesna i morao sam da odem da je vidim, a navodi koji su se pojavili su neprihvatljivi. To su lažne tvrdnje", poručio je Sredojević.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA