Počinje bitka za Ligu prvaka: Ostalo je šest otvorenih mjesta

Radiosarajevo.ba
Počinje bitka za Ligu prvaka: Ostalo je šest otvorenih mjesta
Foto: EPA-EFE / Liverpool je prvak Europe u fudbalu

Utakmice Play Offa Lige prvaka počinju večeras u 21 sat, a samim tim počinje i posljednja bitka za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka u fudbalu, a ostalo je još šest upražnjenih mjesta.

U grupnoj fazi već je 26 klubova, a to su Liverpool, Chelsea, Tottenham, Manchester City, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia, Juventus, Napoli, Inter, Atalanta, Bayern Minhen, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Leipzig, PSG, Lyon, Lille, Zenit, Lokomotiv Moskva, Šahtar Donjeck, Benfica, Red Bull Salzburg, Genk i Galatasaray.

Preostali šest mjesta popunit će uspješniji iz duela APOEL - Ajax, Cluj - Slavia Prag, LASK - Club Brugge, Dinamo Zagreb - Rosenborg, Olympiakos - Krasnodar i Young Boys - Crvena zvezda.

Večeras se igraju tri susreta, a na rasporedu u utorak (21:00) su dueli APOEL -Ajax, Cluj - Slavia Prag i LASK - Club Brugge. Sutra se u istom terminu igraju i preostali dueli. Već od susreta Play Offa koristit će se VAR tehnologija, a samim tim svoju premijeru fudbalska inovacija doživjet će u susjednim zemljama Hrvatskoj i Srbiji, s obzirom na to da su mjesto u Play Offu izborili i Dinamo i Crvena zvezda.

Poraženi kubovi igrat će grupnu fazu Europske lige. Slavia Prag i Young Boysi svoje takmičenje počinju od Play Off faze, dok LASK i Krasnodar traže svoje prvo učešće. Od bivših prvaka Europe u Play Offu su Ajax i Crvena zvezda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije