Sjednica UO FK Željezničar: Sve izvjesnija prodaja pomoćnog terena Grbavice

5
Radiosarajevo.ba
Sjednica UO FK Željezničar: Sve izvjesnija prodaja pomoćnog terena Grbavice

Nakon više od tri sata završena je dugo očekivana sjednica Upravnog odbora FK Željezničar. Iako se nagađalo da će pojedini članovi Upravnog odbora podnijeti ostavku, to se ipak nije desilo. Sadašnji članovi ostat će u Upravnom odboru, a planira se i proširenje ovog tijela nekim novim ljudima.

Članovi Upravnog odbora odlučili su da ne izlaze u javnost sa planiranim aktivnostima u cilju prevazilaženja očajne finansijske situacije u klubu s Grbavice. Poznato je da fudbaleri, članovi stručnog štaba i klupske logistike već nekoliko mjeseci, navodno od marta, nisu primili plaće.

U posljednjih pola godine kao da se sve urotilo protiv Želje. Pandemija koronavirusa otežala je pronalazak sponzora, klub je ostao bez značajnih sredstava od prodaje ulaznica, a sve je začinio neuspješan transfer Edina Džeke u Juventus, zbog čega su "Plavi" ostali bez planiranih 400.000 eura.

Čini se da sve izvjesnija opcija postaje prodaja pomoćnog terena stadiona Grbavica kako bi se izmirile zaostale obaveze, što je nagovijestio i predsjednik Željezničara Admir Džubur. Ipak, svi prijedlozi Upravnog odobora moraju dobiti odobrenje Skupštine kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije