Sjećate li se ovog fudbalera: "Prodajem kondome i puno vodim ljubav"

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se ovog fudbalera: "Prodajem kondome i puno vodim ljubav"
Foto: EPA-EFE / Faustino Asrilla

Legendarni Kolumbijac Faustino Asprilla (52) nekoć je bio jedan od najzanimljivijih napadača.

Prije 25 godina u dresu Newcastlea zabio je gol tadašnjoj Croatiji i sa svojim klubom prošao drugo kvalifikacijsko kolo za Ligu prvaka. Hrvatski je prvak tada primio gol u 119. minuti od Temura Ketsbaije i ispao, a Asprilla je Engleze doveo u vodstvo iz penala.

 Kolumbijac Asprilla danas živi od prodaje vlastite marke kondoma "Tino", a nogomet ne igra od 2004. godine. U intervjuu za Gazzettu dello Sport slavni je napadač rekao:

Bošnjaci povlače pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Dodikov Izborni zakon RS

Bošnjaci povlače pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Dodikov Izborni zakon RS

[twitter]https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/legendarni-italijan-fudbal-sam-prestao-da-gledam-sada-sijecem-drva-i-vozim-traktor/456871[/twitter]

"Nogomet je za mene uvijek bio zabava bez pravila i shema. Sad mi je još bolje. Imam farmu, kolumbijskoj vladi prodajem šećernu trsku i prodajem kondome. Živim baš sretan život. Ja sam Asprilla, vodim čisti život bez pravila. Puno vodim ljubav jer mi je seks vrlo važan u životu."

Rekao je ponešto i o nogometu:

"Mene su se odbrambeni igrači bojali, znam to. Ne sviđa mi se današnji nogomet jer danas nogometaši premalo igraju loptom. Zato volim Realovog Brazilca Viniciusa, igrao sam sličan nogomet."

U Europi je igrao za Newcastle i Parmu, a za reprezentaciju Kolumbije je u 57 nastupa zabio 20 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije