Sjećanje na Želimira Vidovića Kelija

0
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na Želimira Vidovića Kelija
Foto: FTV / Održana konferencija za novinare

U povodu tridesete godišnjice smrti Želimira Vidovića Kelija, istaknutog fudbalera FK Sarajevo, danas je u Svečanom salonu bordo kluba Svetozar Vujović održana konferencija za novinare.

Sjećanje na Želimira Vidovića bit će obilježena polaganjem cvijeća na Centralno spomen – obilježje kod zgrade Općine Novi Grad Sarajevo, na dan njegove pogibije - 17. maja 2022. godine, u 18.30 sati.

Istog dana u 19 sati, u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo bit će prikazan dokumentarni film "Keli" koji govor o životu i smrti Želimira Vidovića, legendarnog fudbalera Sarajeva i reprezentativca bivše Jugoslavije, koji je ubijen 17. maja 1992. godine na povratku iz bolnice na Dobrinju, gdje je vozio ranjene sugrađane.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

U znak sjećanja na Kelija sutra će u 17 sati u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu biti održana revijalna utakmica između ekipa veterana FK Sarajevo, u kojem je Keli počeo i doživio fudbalsku afirmaciju i FK Bosna, prenosi FTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije