Sjajne partije u Mostaru i Kaknju: Široki Brijeg i Mladost na korak do polufinala

Radiosarajevo.ba
Sjajne partije u Mostaru i Kaknju: Široki Brijeg i Mladost na korak do polufinala
Foto: Kakanj-X.com / Ilustracija
Završeni su prvi susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, te nakon pobjede Sarajeva i remija Željezničara, nadomak polufinala Kupa stigli su Široki Brijeg i Mladost Doboj Kakanj.

Nogometaši iz Širokog Brijega na gostovanju u Mostaru uspjeli su protivnike savladati rezultatom 0:2, a heroj ovog susreta bio je Brazilac Wagner.

On je sa dva gola u 20. i 38. minuti uspio srušiti odbranu Zrinjskog, čime je svoj klub doveo na korak do polufinala Kupa BiH.

Zrinjski je u drugom poluvremenu sa jakom inicijativom pokušao da preokrene rezultat u svoju korist ili barem da dođe do izjednačenja, no to im nije pošlo za rukom, te je susret završen sa dva gola.

Još uspješniji bili su nogometaši iz Doboja kod Kaknja, koji su na domaćem terenu savladali ekipu Bosne Seme sa velikih 6:3. 

Utakmica koja je donijela mnoštvo golova, počela je dobrom igrom gostiju, no već nakon 11. minuta igre Mladost je uspjela povesti najavivši odličnu igru.  Do kraja poluvremena rezultat je glasio 2:0, da bi u drugom dijelu utakmice nastupila prava golijada.

Domaći nogometaši uspjeli su postići još tri pogotka u nastavku, nakon čega je i Bosna Sema počela da se vraća u igru sa dva uzastopna pogotka. Ipak, ni to im nije bilo dovoljno, te je pred kraj utakmice Mladost uspjela da stigne i do šestog pogotka, na što su gosti uzvratili svojim trećim, čime je postavljen i konačni rezultat utakmice.

Strijelci su za Mladost bili Sinanović (autogol), Husić, Aganspahić, Šišić, Ramović, dok su za Bosnu Semu pogađali Ćatić, Oglečevac i Murga (penal).

Sarajevo - Travnik 2:0
Radnik - Željezničar 2:2
Mladost - Bosna Sema 6:3
Zrinjski - Široki Brijeg 0:2

Uzvratne utakmice igraju se 15. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije