Sarajevo bolje od Travnika, Željezničar remizirao u Bijeljini

Radiosarajevo.ba
Sarajevo bolje od Travnika, Željezničar remizirao u Bijeljini
Tri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine odigrane su danas u 15 sati. Domaći trijumf upisali su fudbaleri Sarajeva, dok je Željezničar remizirao u Bijeljini protiv Radnika.

Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekalo Nogometni klub Travnik. Bordo tim je do vodstva došao u četvrtoj minuti susreta. Duljević je uposlio Amera Bekića, a napadač Sarajeva matirao Nurkovića. Golman reprezentacije Kosova ponovo je kapitulirao u 33. minuti susreta.

Svoj drugi gol na susretu postigao je Amer Bekić, ovaj put nakon asistencije Advana Kadušića. Sarajevo je bilo bolji protivnik do kraja prvog poluvremena, ali promjene rezultata nije bilo. U drugom poluvremenu nije bilo golova. 

Fudbaleri Željezničara gostovali su kod Radnika iz Bijeljine. Domaćin je do vodstva došao u 38. minuti susreta, a pogodio je Domagoj Franić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Semberce.

Željezničaru su trebale samo tri minute igre u nastavku da dođe do izjednačenja. Mrežu Radnika zatresao je vodeći strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine, Ivan Lendrić. Radnik do nove prednosti dolazi u 61. minuti susreta, a pogodio je Marko Obradović. Plavi do novog izjednačenja dolaze u 70. minuti susreta, a ovaj put pogodio je Marković. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta u Bijeljini, a Zakarić je u 92. minuti promašio jedanaesterac. 

U Doboju kod Kaknja Mladost je ugostila Bosna Semu. Izabranici Husrefa Musemića do vodstva su došli u desetoj minuti susreta, a pogodio je Husić. Isti igrač postavio je rezultat prvog poluvremena u 44. minuti utakmice.

Mladost je do 70. minute susreta postigla još tri gola. U 64. minuti pogodio je Aganspahić. Na 2:0 povisio je Šišić u 69. minuti susreta, a već u narednom napadu Ramović je peti put zatresao mrežu Bosna Seme. Gosti su smanjili u 73. minuti susreta, preko Nedima Oglečevca. Nekoliko minuta kasnije gosti postižu i drugi gol, a Mladost je preko Šišića postigla i šesti pogodak na susretu. Do kraja utakmice i gosti postižu još jedan pogodak za konačnih 6:3. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije