Sjajna vijest za omiljenog Zmaja: Bajraktarević ušao u 10 najskupljih nogometaša Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Sjajna vijest za omiljenog Zmaja: Bajraktarević ušao u 10 najskupljih nogometaša Bosne i Hercegovine
Foto: Instagram / Esmir Bajraktarević

Transfermarkt je objavio nove cijene reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Esmir Bajraktarević, koji je svojim prvim nastupima u reprezentativnom dresu pokupio brojne simpatije, doživio je rast vrijednosti prema mišljenju ove platforme, te se sada nalazi među deset najskupljih Zmajeva. 

Esmir Bajraktarević smatra se jednom od najvećih mladih nada u SAD-u. Bajraktarević je počeo profesionalnu karijeru u drugom timu New England Revolutiona, a debi za prvi tim upisao je u augustu 2022. godine.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 7. septembra u utakmici Lige nacija protiv Nizozemske. Odmah u svom debiju je asistirao Edinu Džeki i pokupio simpatije navijača. 

Trumpova izjava 'zapalila' svijet: "Zelenski je za sve kriv"

Trumpova izjava 'zapalila' svijet: "Zelenski je za sve kriv"

Osim Bajraktarevića, Transfermarket je procijenio da je vrijednost porasla Tabakoviću, Barišiću, Varešanoviću, Gigoviću i Vasilju, dok su Tahirović, Huseinbašić i Rahmanović doživjeli najveći pad cijene.

Najskuplji bh. fudbaleri

1. Demirović 28 miliona eura
2. Dedić 20
3. Ahmedhodžić 18
4. Kolašinac 10
5. Krunić 6 / Hadžiahmetović 6
7. Gazibegović 5 (+1)
8. Tahirović 4 (-1) / Huseinbašić 4 (-0.5)
10. Tabaković 3 (+0,5) / Bajraktarević 3 (+1)

Nakon njih slijede Barišić 2,7 (+0,5), Varešanović 2,6 (+0,2), Đakovac 2,5 / Gigović 2,5 (+0,5) / Hajradinović 2,5 (-0,2) / Džeko 2,5 (-0,2), Vasilj 2 (+0,5) / Radeljić 2 (+1,4) / Rahmanović 2 (-0,5).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije