Sjajan dan za Zmajeve: Pogledajte maestralne Begovićeve odbrane u pobjedi Chelsea

Radiosarajevo.ba
Sjajan dan za Zmajeve: Pogledajte maestralne Begovićeve odbrane u pobjedi Chelsea
Treće kolo engleskog FA kupa odigrava se danas na stadiona diljem Otoka, a novu sjajnu partiju na golu Chelsea upisao je i bosanskohercegovački reprezentativac Asmir Begović.

Bh. nogometni "ministar odbrane", baš kao i njegovi saigrači iz reprezentacije Džeko i Zukanović, slavio je danas sa svojim timom i to rezultatom 4:1 u utakmici u kojoj je Chelsea pobijedio Peterborough.

Prvi gol na utakmici postignut je u 18. minuti kada je Pedro zatresao mrežu gostujućeg tima, a na na 2:0 povisio je Batshuayi dvije minute prije kraja prvog poluvremena. Mnogo zanimljivije bilo je drugo poluvrijeme kada su gosti uspjeli da naprave nekoliko solidnih akcija, te da zaprijete golu Chelsea, ali sve je bilo uzalud jer je Willian gotovo potopio sve njihove nade već u 52. minutu postigavši novi gol za domaće.

Utakmica je zamalo dobila drugi tok kada je u 67. minuti glavni arbitar pokazao crveni karton kapitenu Chelsea, Terryju no, velika prednost koju su domaći do tada stekli bila je dovoljna da mirno utakmicu privedu kraju.

Gosti su uspjeli da u 70. minuti postignu počasni pogodak, a strijelac prvog gola na meču, Pedro postavio je i konačan rezultat kada je na asistenciju Bahsuayia pogodio pet minuta kasnije.

Mnogo posla imao je Begović na golu, budući da su gosti vrlo često uspijevali da nadigraju odbranu, ali prvi golman bh. reprezentacije nije se dao omesti te je branio zaista maestralno na ovom susretu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije