Sjajan derbi u Tuzli: Sarajevo nadigralo Slobodu, usamljeni na vrhu tabele

0
Radiosarajevo.ba
Sjajan derbi u Tuzli: Sarajevo nadigralo Slobodu, usamljeni na vrhu tabele
Foto: FK Sarajevo / Sloboda - Sarajevo

Sloboda i Sarajevo odigrali su sjajan derbi na Tušnju u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pobjeda je pripala izabranicima Vinka Marinovića (2:3).

Ovom pobjedom aktuelni šampion BiH pobjegao je drugoplasiranom Željezničaru na pet bodova, uz jednu više odigranu utakmicu. Ovo je ujedno bila i četvrta uzastopna pobjeda Bordo tima.

Uzbuđenja nije nedostajalo u današnjoj utakmici. Nakon početnog odmjeravanja snaga, prvi su do gola došli gosti.

Sjajan prodor, a potom i pogodak Matthiasa Fanima u 27. minuti donio je prednost Sarajevu. Bio je to prvjenac engleskog nogometaša u bordo dresu.

Igrala se 42. minuta kada je golman Sarajeva Elvis Džafić napravio kardinalnu grešku. Ispala mu je lopta iz ruku, a to je iskoristio Emir Jusić koji je makazicama postigao gol.

No, slavlje igrača Slobode nije dugo trajalo.

Na samom isteku prvog poluvremena Tatar je centrirao, a Mersudin Ahmetović je postigao pogodak za novo vodstvo Sarajeva.

Sjajnu partiju drugim golom na meču krunisao je Fanimo u 77. minuti.

U 89. minuti Dženis Beganović sjajnim pogotkom probudio je nade Slobodi da bar mogu do remija, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Nakon ove utakmice Sarajevo ima 20 bodova.

Tuzlanski tim zauzima osmo mjesto na tabeli sa 10 osvojenih bodova.

Podsjetimo, jučer su odigrane tri utakmice u Premijer ligi. Velež je slavio u gostima protiv Mladosti Doboj_kaknja (1:2), Radnik je nadigrao Olimpik (4:0), dok je najveće iznenađenje priredila Krupa koja je na Grbavici bila bolja od Željezničara (0:1)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije