Široki ostao u utrci za Europu, derbi začelja pripao GOŠK-u

Radiosarajevo.ba
Široki ostao u utrci za Europu, derbi začelja pripao GOŠK-u
Foto: Tuzlanski.ba / Detalj sa meča Slobode i Širokog Brijega
Poslije jučerašnjih brojnih uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, danas su na rasporedu preostala tri susreta 17. kola.

U terminu od 13.30 sati snage u Gabeli odmjerili su GOŠK i Krupa te u Tuzli - Sloboda i Široki Brijeg.

Širokobriježani su u prvom poluvremenu imali više od igre i dobrim dijelom kontrolisali su meč na Tušnju protiv Slobode ali ipak nakon 45 minuta utakmice mreže su ostale netaknute.

Jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu bio je detalj iz 29 minute kada su gosti imali veliku šansu da dođu do prednosti.

Fudbaler Širokog Brijega Jurić našao se u situaciji ‘jedan na jedan’, sa golmanom Slobode ali Čokorilo je odbranio njegov udarac.

U nastavku meča Sloboda je prva zaprijetila preko Vidovića koji je u 48 minuti sa distance uputio prvi šut kad golu Širok Brijega ali je Bilobrk bez većih problema zaustavio loptu.

Samo minut kasnije Široki Brijeg nakon greške golmana Slobode dolazi do pogotka na Tušnju. Praktično iz ničega Jurić je uspio da loptu ubaci u mrežu domaćina i tako svom timu donosi prednost od 1:0.

Derbi začelja ponudio je otvorenu igru s obje strane. U uvodnim minutama GOŠK je bio bolji tim na terenu, imali su Gabeljani nekoliko dobrih šuteva prema golu Markovića, ali prave realizacije nije bilo.

Sve do 36. minute. Hasanović je lijepo osmislio akciju, ubacio do Kulovića koji je potom matirao golmana gostiju za vodstvo od 1:0 i veliko slavlje na tribinama stadiona u Gabeli.

Finiš prvog dijela donio je nešto mirniju igru i bez pravih uzbuđenja, pa se pri vodstvu GOŠK-a i otišlo na odmor. U nastavku utakmice igralo se dosta borbeno, GOŠK je odolijevao napadima gostiju, čuvao stečenu prednost i na kraju zahvaljujući golu iz 36. minute slavio s 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije