Kazahstanci iskoristili svoje šanse: Široki Brijeg poražen od Kairata na Pecari

Radiosarajevo.ba
Kazahstanci iskoristili svoje šanse: Široki Brijeg poražen od Kairata na Pecari
Foto: Jabuka.tv / Detalj sa utakmice

Široki Brijeg je poražen u prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige protiv Kairata (1:2), tako da bosanskohercegovačkog predstavnika očekuje težak posao pred revanš.

Prva ozbiljnija šansa na utakmici viđena je u četvrtoj minuti. Udarac glavom Bagarića odlazi preko gola. Neoprezan start Akhmetova izazvao je varnice na terenu u petoj minuti, nakon čega je fudbaler gostiju dobio je žuti karton.

Domaći fudbaleri su upropastili odličnu priliku u 20. minuti, a samo minutu poslije odličan udarac Enina odbranio je golman gostiju. Nakon kontre gostiju u 28. minuti Eseola je pogodio za vodstvo Kairata od 0:1.

Kvesićev udarac je izblokiran u 33. minuti, a minutu poslije fenomenalnim golom Enin je poravnao na 1:1. Širokobriježani su imali odličnu šansu, ali je Bagarić lope zahvatio loptu. Isti igrač se lijepo okrenuo u finišu prvog dijela, no loše je šutirao.

Marić je sve lijepo uradio u 51. minuti, ali je šutirao preko gola. Golman domaćih Zlomislić loše je reagovao u 58. minuti, a to je iskoristio Eseola i poslao loptu u mrežu za 1:2. Nedugo nakon toga uslijedila su dva izuzetno dobra napada Širokog za 30-ak sekundi. Prvo je zakasnio Bagarić, a zatim je Jović šutirao pod prečku, da bi golman gostiju odbranio.

Široki Brijeg je nastavio napadati, a u 67. minuti Kvesić je šutirao iz drugog plana, a Kuat je izblokirao udarac skoro na liniji. Šutirao je i Vukoja u 75. minuti, ali domaći su dobili samo korner. Četvrtu šansa imao je Bagarić u 78. minuti, ali lopta je otišla pored gola.

Nevjerovatnom intervencijom golmana Kairata zaustavljena je nova šansa za Širokobriježane u 85. minuti. Domaći se nisu zaustavljali, pa je pokušao i Matić, a u samom finišu utakmice sjajan udarac sa distance zaustavio je golman Kairata i ostalo je 1:2, piše Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije