Široki Brijeg pobijedom nad Zrinjskim korak bliže Europi

0
Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg pobijedom nad Zrinjskim korak bliže Europi
Foto: NK Široki Brijeg / Nk Široki Brijeg

Fudbaleri Širokog Brijega u hercegovačkom derbiju slavili su rezultatom 1:0 protiv Zrinjskog i tako napravili važan korak u borbi za Evropu.

Početak utakmice bio je vrlo nezanimljiv, ali je vrijedilo čekati do nastavka kada smo dobili vrlo uzbudljiv fudbal, piše SportCentar.

Zrinjski je na startu kontrolisao igru, ali većih prilika nije bilo. Izdvajaju se pokušaji Nemanje Bilbije u 14. minuti i mladog Bašića koji je traljavo šutirao iz obećavajuće pozicije.

U 39. minuti Stanić je vrlo dobro šutirao iz slobodnog udarca, a onda smo u posljednjoj minuti prvog dijela vidjeli po jednu sjajnu priliku na obje strane. Jurilj je za Široki šutirao tik pored stative, da bi samo tridesetak sekundi kasnije Jakovljević namučio Miškića. To je bilo to od prvog dijela.

Nastavak donosi znatno uzbudljiviju igru. Zrinjski je krenuo ofanzivno, ali u 57. minuti šok. Jurilj je ‘izvadio’ loptu iz ugla, dodao do Stanića koji se namjestio i šutirao, a lopta pogađa nesretnog Jakovljevića i vara golmana za vodstvo domaćih.

Uslijedio je veliki pritisak Zrinjskog. U 63. minuti Mašić šutira pored gola nakon dodavanja Ćorluke, a onda minut kasnije Filipovićev udarac brani Miškić i odbija loptu u korner.

U 69. minuti Mašić je zakasnio na ubačaj Juranovića, da bi rezervista Ljubić u 77. minuti volej udarac poslao direktno u golmana Miškića.

Do kraja je ostalo 1:0, tako da je Široki upisao veliku pobjedu u borbi za plasman u Evropu.

Široki Brijeg – Zrinjski 1:0 (Stanić 57′)

Stadion: Pecara. Gledalaca: /. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Stanić, Čuljak, Obšivač (Široki Brijeg), Enin, Trebotić, Jakovljević, Todorović (Zrinjski). Crveni karton: Grgić (Široki Brijeg)

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Begić (od 85′ Mašić), Musa, Ikić (od 93′ Jurić), Jurilj, Stanić, Vukoja (od 93′ Grgić), Zachara.

Zrinjski: Varvodić, Magdić, Ćorluka, Bekić, Jakovljević, Enin (od 53′ Trebotić), Zlomislić, Bašić (od 53′ Mašić), Juranović (od 74′ Ljubić), Filipović (od 65′ Todorović), Bilbija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije