Široki Brijeg i Sarajevo remizirali na Pecari

Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg i Sarajevo remizirali na Pecari
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Nogometni klub Široki Brijeg i Fudbalski klub Sarajevo odigali su večeras zaostalu utakmicu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara. Susret je završen bez pobjednika rezultatom 0:0.

Prvu dobru priliku na susretu imali su fudbaleri Sarajeva, ali je pokušaj Harisa Handžiža u 15. minuti susreta zaustavio Zlomislić. Samo četiri minute kasnije pogriješio je golman domaćih, ali to nije znao iskoristiti Handžić.

Na drugoj strani u prilici je bio Toni Jović, ali je siguran golman Sarajeva - Vladan Kovačević. U 28. minuti susreta pokušao je Franjić, ali je Kovačević na mjestu. U 36. minuti glavom je pokušao Hebibović, ali se rezultat nije mijenjao. U 40. minuti svi su vidjeli loptu u mreži, ali pokušaj Franjića glavom otišao je pored gola Kovačevića.

Prvu priliku u nastavku imao je Hrkać, ali njego pokušaj otišao je samo nekoliko centimetara pored gola. Domaći prijeti i u 62. minuti, ali je na mjestu Kovačević. U 68. minuti opet je pokušao Hrkać, a ovaj put Sarajevo je spasila stativa. Široki je do tri boda mogao preko Jovića u 85. minuti, ali je fudbaler Širokog Brijega promašio nemoguće. Ostalo je do kraja susreta 0:0.

Nešto ranije danas, Zrinjski je na svom terenu slavio protiv Zvijezde s 3:0. 

Sarajevo je lider na tabeli sa 14 osvojenih bodova, dva više od gradskog rivala Željezničara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije