Široki Brijeg i Hajduk sklopili poslovno-sportsku saradnju: Objavili detalje

0
Fena
Široki Brijeg i Hajduk sklopili poslovno-sportsku saradnju: Objavili detalje
Foto: Fena / Saradnja dva kluba ozvaničena danas

U službenim prostorijama stadiona Pecara u Širokom Brijegu u srijedu je potpisana poslovno-sportska saradnja između NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split. Ispred Hajduka ugovor je potpisao predsjednik Lukša Jakobušić, a ispred Širokog Brijega direktor Josip Bevanda.

Domaćina su, pored direktora Bevande, predstavljali predsjednik Upravnog odbora kluba Željko Gugić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, sportski direktor Slavko Brekalo, trener prve momčadi Marijan Budimir, predsjednik Skupštine Dario Knezović, te član Upravnog odbora Slaven Zelenika.

Uz predsjednika Jakobušića, Hajdukovu delegaciju činili su još član Uprave Ivan Matana, zatim sportski direktor Mindaugas Nikoličius, voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac, zamjenik sportskog direktora Ante Radaić, pomoćnici voditelja Akademije Goran Sablić i Hrvoje Vuković, kao i talent scout Mate Radić.

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prvoj posjeti Egiptu nakon četrnaest godina

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prvoj posjeti Egiptu nakon četrnaest godina

"Ovo je kulminacija dosadašnjih razgovora i pregovora. Logično je da su oba kluba naslonjena jedan na drugoga i s obzirom i na geografsku blizinu. Saradnja je već i konkretizirana, u prvoj momčadi Širokog Brijega su naš trener i pomoćni trener te će biti i tri igrača na posudbi, a naši juniori treniraju u kampu Musa-Karačić", poručio je čelni čovjek Bijelih Lukša Jakobušić prilikom potpisivanja saradnje.

Drži da će se puni potencijal saradnje tek vidjeti u narednim godinama. Mišljenja je i da je Škola nogometa Širokog Brijega jedna od najboljih u regiji, a izrazio je uvjerenje da će i jedni i drugi imati koristi po pitanju suradnje na razini struke i Akademije.

"Energija ljudi u Širokom Brijegu i naš entuzijazam može dovesti do saradnje koja će svoje prave rezultate dati u idućem razdoblju. Naglasak je na ljudima, na djeci i Akademiji, a na koncu dolazi i prva momčad i sve što ona nosi", kazao je Jakobušić.

Admir Adžem ima novi angažman: Evo koju će funkciju obavljati u Fudalskom klubu Goražde

Admir Adžem ima novi angažman: Evo koju će funkciju obavljati u Fudalskom klubu Goražde

Osim saradnje i međusobne podrške u sportskom segmentu, posebno na nivou prve ekipe i škole nogometa gdje je suradnja i pokrenuta na operativnoj razini, razmijenjena će biti sva znanja u poslovnom smislu, marketingu, logistici i svim ostalim poslovnim sektorima.

Kao što je do sada poznato, dojučerašnji trener juniora Bijelih Marijan Budimir preuzeo je prvu momčad Širokog Brijega, a s druge strane kadetsku momčad Hajduka vodi Jure Ivanković, dosadašnji trener juniora Širokog Brijega. Također, iza potpisivanja ugovora o suradnji, izaslanstva dvaju klubova su zajednički posjetili kamp Musa-Karačić.

" NK Široki Brijeg želi se zahvaliti HNK Hajduk, predsjedniku Jakobušiću i visokom izaslanstvu koje je došlo u velikom broju na potpisivanje ove svečane suradnje za koju možemo reći da je već i ranije započela. Mi kao klub smo sretni jer uz sebe imamo jedan veliki klub iz Hrvatske nogometne lige i sigurno je kako ćemo u ovoj partnerskoj suradnji raditi na dobrobiti jednog i drugog kluba. Posebno smo ponosni jer je naš kamp otvorio Hajduk na čelu s legendarnim trenerom Stankom Poklepovićem Špacom", poručio je Josip Bevanda, direktor Širokog Brijega na današnjoj svečanosti u press salonu na Pecari.

Podsjetio je i na igrače koji su u Širokom igrali, kao i veliki broj trenera iz Hajduka koji su ovdje bili treneri: "Jedan od najperspektivnijih trenera Širokog Jure Ivanković je preuzeo kadete Bijelih, dobili smo izvrsnog trenera Marijana Budimira. Nastavit ćemo saradnju s praćenjem mladih potencijala."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije