Sigurna pobjeda Uniteda, Sunderland tone prema Championshipu

Radiosarajevo.ba
Sigurna pobjeda Uniteda, Sunderland tone prema Championshipu
Facebook / Martial
Popodnevni termin 25. kola engleskog Premiershipa donio nam je pet utakmica.

U fokusu je bila utakmica između Manchester Uniteda i Watforda. Mourinhova ekipa je pobjedom mogla preskočiti Liverpool, što joj do sada nije polazilo 'za rukom' te su se uglavnom redali domaći kiksevi.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Crvenim đavolima, koji su redali šanse za postizanje golova. Ipak, činilo se da će golman gostiju ponovo biti igrač utakmice na Old Traffordu nakon prvih pola sata. A onda je uslijedila sjajna akcija domaćih, koju je na najbolji način završio Juan Mata. Vrijedi istaći i da je asistenciju upisao Martial, koji je u posljednje vrijeme sjedio na klupi, no to ga je očigledno motivisalo za danas.

Pobjedu Uniteda potvrdio je upravo Martial, koji je odlično pogodio u 60. minuti i postavio konačnih 2:0. Crveni đavoli su ovom pobjedom na tabeli preskočili Liverpool.

Stoke je bio tri kola bez pobjede u Premiershipu, a danas su prekinuli taj negativni niz slavivši protiv Crystal Palacea sa minimalnih 1:0 golom Joea Allena.

Middlesbrough i Everton odigrali su jako tvrdu i nezanimljivu utakmicu bez puno prilika pa je ostalo početnih 0:0.

U duelu ekipa iz sredine tabele West Ham i WBA su podijelili bodove (2:2). Gosti su došli u vodstvo golom Chadlija na otvaranju susreta, da bi preokret West Hamu u drugom poluvremenu donijeli Feghouli i Lanzini. Ipak, u sudijskoj nadoknadi bod gostima donio je Evans.

Manolo Gabbiadini već se počeo isplaćivati Suthamptonu. Na gostovanju kod posljednjeplasiranog Sunderlanda italijanski napadač bio je dvostruki strijelac već u prvom poluvremenu, da bi Shane Long u finišu susreta potvrdio ubjedljivu pobjedu Southamptona (0:4) i gurnuo Sunderland korak bliže ispadanju u Championship, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije