Hurem uoči gostovanja Chelseaja: U Sarajevo stiže četvrti tim u Europi

Radiosarajevo.ba
Hurem uoči gostovanja Chelseaja: U Sarajevo stiže četvrti tim u Europi
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / S konferencije za medije uoči utakmice SFK 2000 - Chelsea

Fudbalerke SFK Sarajevo 2000 igrat će u 1/16 finala Lige prvaka, a protivnik izabranica Samire Hurem bit će slavni londonski velikan - Chelsea.

Utakmica se igra u srijedu u prijestolnici Bosne i Hercegovine, a duel je na rasporedu u 16 sati. Danas je u Titovoj 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratile trener Samira Hurem, igračica Azra Numanović i kapiten Alisa Spahić.

"Mi smo za njih pripremili jednu dobru organizaciju. Koševo će imati savršene uslove. SFK 2000 će to osigurati. U sarajevo dolazi veliki klub, to je četvrti tim u Europi po rang-listi UEFA-e. Mi se ne možemo mjeriti sa njima. Ne možemo kazati da smo favoriti, ali ćemo se boriti. Njihove utakmice gleda 15.000 navijača, ali se želimo dobro suprotstaviti ekipi koja je favorit", kazala je Hurem.

Igračica Azra Numanović govorila je o organizaciji susreta, ali i o veličini protivnika koji dolazi u BiH.

"Izuzetno mi je drago da smo organizirali utakmicu na visokom nivou. Igračice Chelsea dolaze sutra. Riječ je o klubu s velikim imenom. Ovo je zaista jedna od najvećih utakmica fudbala u BiH, ne samo ženskog, u posljednjih 20 godina. Naš prvak se sastaje sa prvakom Engleske. I to je velika stvar", kazala je Numanović. 

Kapiten ekipe Alisa Spahić govorila je o priprema za meč. 

"Mi smo motivisane, analiziramo proitivnika i pripremamo se za utakmicu koja je u srijedu. Chelsea ćemo namučiti sigurno", kratko je kazala Spahić. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije