SFK 2000 Sarajevo dobio novog sponzora: Bordo šampionke predstavile dresove

Radiosarajevo.ba
SFK 2000 Sarajevo dobio novog sponzora: Bordo šampionke predstavile dresove
Foto: SFK 2000 Sarajevo / Bordo šampionke predstavile dresove

Domaći brend sportske opreme Number 1 i najtrofejniji ženski fudbalski klub u Bosni i Hercegovini, SFK 2000 Sarajevo, ozvaničili su saradnju potpisivanjem ugovora.

Tako će fudbalerke tima, koji je osvojio osamnaest uzastopnih trofeja prvakinja Bosne i Hercegovine od sezone 2020/21 nositi dresove i sportsku opremu ove kompanije, kojoj su povjerenje ukazali brojni sportski klubovi i reprezentativne selekcije do sada.

“Pitanje tehničkog sponzora je ključno za brojne fudbalske kolektive, pa tako i za nas. Jako nam je drago što smo sa Number 1 pronašli odličnog partnera, koji je u stanju odgovoriti na sve naše zahtjeve i potrebe. Kvalitet sportske opreme je zaista kvalitetan i u nadolazećem periodu, osim igračica prvog tima i sve druge, omladinske selekcije SFK 2000 Sarajevo oblačit će Number 1. Potpisivanje ovog ugovora za nas predstavlja zaista jedan novi uspjeh, s obzirom na to da ovo sponzorstvo spada među veće u našem klubu i u ženskom fudbalu u BiH uopćeno, te se nadam da će predstavljati podsticaj i za druge odgovorne kompanije da svoja ulaganja usmjere i na ženski fudbal. Koristim priliku da se zahvalim g. Selimoviću i njegovom timu u kompaniji Number 1 i radujemo se zajedničkoj saradnji”, rekla je trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem.

“Mnogo pažnje smo posvetili dizajnu dresova. Smatram da ćemo i u međunarodnim krugovima imati ponajbolju prezentaciju. Koristim priliku da pozovem sve navijače i zaljubljenike u bordo-bijelu boju da prate profile SFK 2000 Sarajevo na društvenim mrežama, s obzirom na to da će imati priliku u narednim danima osvojiti novi dres SFK 2000 Sarajevo”, dodala je Azra Numanović, generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo.

Nova sportska oprema SFK 2000 Sarajevo uskoro će se pronaći u prodaji i biti će dostupna svim navijačima i simpatizerima kluba da je kupe.

Već nadolazećeg vikenda, u prvom kolu nove premijerligaške sezone, SFK 2000 Sarajevo po 19-ti šampionski trofej kreće upravo u ovim dresovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije