Sevilla u Dortmundu, Juventus sa oporavljenim Ronaldom čeka Porto

0
Radiosarajevo.ba
Sevilla  u  Dortmundu, Juventus sa oporavljenim Ronaldom čeka Porto
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Liga prvaka

Revanš utakmicama osmine finala večeras se nastavlja Liga prvaka, a nakon duela u Dortmundu i Torinu saznat ćemo prva dva putnika u četvrtfinale.

Dortmund je napravio veliki posao ka plasmanu u najboljih osam ekipa Starog kontinenta. Milioneri su slavili u Andaluziji rezultatom 3:2 i večeras je potrebno “samo” dovršiti posao protiv Seville.

Ipak, Andalužani su godinama unazad pokazivali da su majstori za nokaut faze takmičenja u eurokupovima, pa tako ekipa Edina Terzića mora biti na oprezu, piše SportCentar.

S druge strane, u Torinu očekujemo mnogo više naboja i uzbuđenja. Juventus je nakon poraza u prvom meču domaćin Portu.

Portugalci imaju za čime da žale nakon prvog susreta jer su bili znatno bolji rival i mogli su ostvariti vrijedniji trijumf. Na kraju su primili gol, koji Juventusu garantuje prolaz i sa minimalnom pobjedom.

Ono što je bitno po navijače Stare dame, jeste da je trener Andrea Pirlo otkrio kako je najveća zvijezda tima, Cristiano Ronaldo, spreman i silno motivisan da izbori plasman u četvrtfinale.

Oba meča igraju se sa početkom u 21 sat. 

Utakmice možete pratiti na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije