Sergej Ignashevich objavio kraj karijere

Radiosarajevo.ba
Sergej Ignashevich objavio kraj karijere
Ruski fudbaler Sergej Ignashevich saopćio je da odlazi u mirovinu nakon sinoćnjeg poraza Rusije od Hrvatske u uzbudljivoj završnici četvrtfinalnog meča Svjetskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Korpulentni 38-godišnji Ignashevich rekorder je Rusije s 127 odigranih mečeva u dresu nacionalne selekcije.

"Zadovoljan sam i spokojan što karijeru okončavam nastupom na najvišem nivou, četvrtfinalom Svjetskog prvenstva s odličnim timom i selektorom", kazao je Ignashevich u video-poruci koju je objavila ruska reprezentacija.

Ističući kako je karijeru planirao okončati i ranije, ali da je promijenio planove zbog Svjetskog prvenstva, Ignashevich je kazao da se u budućnosti vidi u ulozi fudbalskog trenera.

Bivši fudbaler moskovskih rivala CSKA i Lokomotiva, Ignashevich je osvojio Kup UEFA i šest titula prvaka Rusije, a na aktuelnom mundijalu je bio starter na svih pet mečeva.

Nakon rezultata 1:1 Rusija i Hrvatska su sinoć i u produžecima postigle po jedan gol, a plasman u polufinale Svjetskog prvenstva izborila je Hrvatska boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije