Šerbo o slučaju "Ivan Lendrić" i duelu sa Sarajevom: Igrali smo protiv šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Šerbo o slučaju "Ivan Lendrić" i duelu sa Sarajevom: Igrali smo protiv šampiona
Printscreen / Bakir Šerbo

Bakir Šerbo, pomoćni trener Fudbalskog kluba Željezničara, nakon duela na Grbavici u kojem su odigrali 0:0 protiv FK Sarajevo, prokomentirao je sarajevski derbi.

Očekivana utakmica. Prvo poluvrijeme čekali smo svoju priliku, dok se Sarajevo opredijelilo na posjed lopte. Kako je meč odmicao, tako se i posjed Sarajeva produbljivao. Umarali smo se i bilo je sve teže i teže igrati. Rezultat je bio realan, mi smo bili bolji u prvom, a Sarajevo u drugom dijelu”, rekao je Šerbo.

On je dodao da su Plavi igrali protiv prvaka BiH, piše SCSport.

Igrali smo protiv šampiona i nismo mogli tek tako srljati koliko god su nam trebali bodovi. Sarajevo nas je dovelo u situaciju da se istrčimo i umorimo. U drugom poluvremenu smo imali samo priliku nakon prekida. Puno bodova je u igri, titula nije izgubljena i igramo dok god ima šanse. Fokusirat ćemo se na naredne utakmice, iako i konkurenti iza nas imaju svoje šanse i opasni su rivali. Borba će biti do kraja prvenstva”, kazao je Šerbo.

Osvrnuo se i na situaciju sa Ivanom Lendrićem koji nije bio u protokolu danas:

Tim je iznad pojedinca. Lendrić je napravio ispad koji ga je koštao. I dalje je tu u ekipi”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije