Senzacija na Koševu: Nogometaši Krupe otkinuli dva boda Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Senzacija na Koševu: Nogometaši Krupe otkinuli dva boda Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalji s utakmice na Koševu između Sarajeva i Krupe

Senzacija na Koševu -  Krupa, koja je posljednja na tabeli BH Telecom Premijer lige, u susretu 23. kola odnijela je bod s Koševa, igrajući protiv Sarajeva 0:0. 

 U prvom dijelu nije bilo velikih šansi. Domaći tim je krenuo polako nadajući se da će ponoviti rezučltat od prije dvije sedmice i ostavriti pobjedu (2:1 je tada bilo za Sarajevo, op.a.). 

Pred kraj prvog dijela, u 45. minuti, Mandić je imao stopostotnu šansu da dovede Krupu u vodstvo od 1:0. Izašao je sam pred golmana sarajeva, ali je pucao preko gola.

Pogledajte šansu Mandića:

U nastavku susreta tim s Koševa je napadao, a fenjeraš na tabeli se branio. Dovoljno je kazati da su puleni Husrefa Musemića do 65. minute bili izveli čak 11 kornera. 

Nesretni Mandić je na kraju mogao biti i tragičar, jer je u 80. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Trener Sarajeva je pokušao u finišu sa izmjenama ubrzati igru, ali se rezultat nije mijenjao. sarajevo je u 90. minuti imalo veliku šansu, ali su pogodili stativu. 

Pogledajte najbolju šansu bordo tima: 

Sarajevo je tako ostalo bez dva planirana boda, a gosti su sa ovim jednim povećali šanse da se spase ispadanja. Timu s Koševa je dugo na ruku išao i rezultat utakmice u Mostaru, jer je Zrinjski protiv GOŠK-a igrao 0:0, ali su Mostarci postigli gol i smanjili bodovnu razliku sada na devet bodova. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije