Senzacija iz Gazzette dello Sport: Lionel Messi napušta Barcelonu i odlazi u Seriju A?

Radiosarajevo.ba
Senzacija iz Gazzette dello Sport: Lionel Messi napušta Barcelonu i odlazi u Seriju A?
Printscreen / Gazetta: Lionel Messi napušta Barcelonu?

Lionel Messi napušta Barcelonu i odlazi u Seriju A!

Takvu priču donio je jedan od najboljih sportskih listova na svijetu italijanski Gazzetta dello Sport, koji tvrdi da najbolji igrač na svijetu neće produžiti ugovor, te da će kao slobodan igrač u ljeto 2021. godine možda doći u Calcio, te igrati pored Cristiana Ronalda, Bosanaca Edina Džeke i Miralema Pjanića. 

Ovo je deset najplaćenijih nogometaša u svijetu: Brojke su da vam se zamanta

Argentinski napadač Lionel Messi najbolje je plaćeni nogometaš na svijetu ispred portugalskog golgetera Cristiana Ronalda, pokazuje ljestvica desetorice najplaćenijih igrača koju su u petak objavile francuske novine L'Equipe. Barcelonin kapetan Messi svaki mjesec primi 8,3 miliona eura bruto, dok Juventusova zvijezda Ronaldo zarađuje 4,5 miliona eura bruto.

Navodi se da se za njegove usluge najviše interesuje šampion Italije Juventus. Situaciju prati i Inter, ali malo je vjerovatno da tim  iz Milana može platiti ono što bi Mesi tražio. 

Prema pvrdnjama Gazzette, situaciju pomno prate i Paris Saint Germain i Manchester United, ali italijanska javnost smatra da je njegova budućnost na Apeninima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije