Senijad Ibričić konačno objasnio situaciju oko Viverosa: 'Višak je, odlučio je da ide kući...'

1
Radiosarajevo.ba
Senijad Ibričić konačno objasnio situaciju oko Viverosa: 'Višak je, odlučio je da ide kući...'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Senijad Ibričić

U prostorijima FK Sarajeva održana je press-konferencija za medije.

Medijima se obratio sportski direktor FK Sarajeva, Senijad Ibričić, a odmah je otkrio situaciju oko Viverosa.

"Bio je plan kluba da se napravi dobar transfer. Prvi problem je bio kad je klub prije našeg dolaska doveo te igrače, a u međuvremenu je promijenjen broj stranaca od strane NSBiH. Ispostavilo se da je to Viveros višak, ali i on je odlučio da ne može da ostane tu i da se navikne na ove stvari.

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

On je i prije našeg dolaska razgovarao s ljudima u klubu. Jednostavno se nije prilagodio, s nama je 2-3 puta dolazio razgovarati i govorio da želi kući. Jednostavno nije bio tu."

Sportski direktor je govorio u nastavku o broju igrača, ali i igračima koji su "otpisani" u klubu.

"Nemoguće je svaki prelazni rok mijenjati deset igrača. Nije to Play station da mijenjamo igrače. Mi smo doveli tri igrača, Nemanja je došao nekako iznenada. Vidjeli smo gdje imamo problema, gdje nam nedostaje kvalitet i doveli smo par igrača.

Senijad Ibričić
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Senijad Ibričić

Sarajevo nekada ranije nije moglo dovesti Oliveiru, Hasiću, te možemo prodavati i kupovati".

"Ne mogu svi igrači igrati. Ne mogu biti 22 igrača u ekipi. 11 može igrati. Mi smo u 15-20 dana željeli vidjeti sliku, a ovi koji su ostali su kvalitetniji od ovih koje ste nabrojali. Nije baš tačno što se pisalo da su otpisani. Jednostavno, poručili smo im da nisu u prvom planu da bi mogli na vrijeme reagovati i pokušati naći klub gdje će igrati, dok još traje prelazni rok".

Dotakao se Ibričić i novih pojačanja.

"Trenutno ne treba ništa. Za to sve treba vremena, ne može se ništa preko noći. Siguran sam da će to vremenom biti bolje i da ćemo izvući maksimum iz ekipe. Kvalitet sigurno postoji, pokazujemo mi to. Do zime ćemo vjerujem napraviti dobre stvari, a poslije zimskih priprema se može očekivati prava ekipa".

FK Sarajevo predstavilo novo pojačanje: Nemanja Anđušić opet u bordo dresu!

FK Sarajevo predstavilo novo pojačanje: Nemanja Anđušić opet u bordo dresu!

Razgovor sa novinarima Ibričić je zaključio govorom o Akademiji Sarajeva.

"Sarajevo ima sve preduslove da se posveti maksimalno i Akademiji. Jedini u državi to imamo, pratili smo i rad Akademije, ali nismo imali puno vremena. Sada ćemo se posvetiti radu Akademije i pokušati praviti igrače, svi želimo više naše djece u prvom timu", prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije