Selektori u problemu: Mladen Krstajić riješio svoj slučaj, šta čeka Mehu Kodru?

0
A. S.
Selektori u problemu: Mladen Krstajić riješio svoj slučaj, šta čeka Mehu Kodru?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Meho Kodro

Bivši selektor Srbije i Bugarske, rođeni Zeničanin, Mladen Krstajić, riješio je spor protiv Nogometnog saveza Bugarske, gdje je imao posljednji angažman, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Mladen Krstajić je dobio u oktobru 2023. godine jednostrani otkaz od strane rukovodstva Saveza, zbog navodno nezadovoljavanja sportskih ambicija.

To se kosi sa ranijim najama o višegodišnjem projektu podmlađivanja bugarske reprezentacije, zbog koje je upravo Krstajić i imenovan.

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Međutim, svoje pravo je zatražio putem FIFA-e, a njegov postupak vodili su pravnici Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH. Slučaj je na zadovoljstvo nekadašnjeg fudbalera Schalkea, Werdera i drugih timova okočan njegovom 100-postotnom pobjedom.

Možemo potvrditi vaše navode. U dosta zahtjevnom sporu pred međunarodnim fudbalskim organima uspjeli smo dokazati ispravnost zahtjeva trenera Krstajića, u tome da raskid ugovora od strane Bugarskog fudbalskog Saveza nije bio urađen u skladu sa FIFA-inim pravima, te je donešena odluka, koja ide u cijelosti u korist gosp. Krstajića“, poručili su nam iz SPFBiH.

Mladen Krstajić
Foto: Facebook: Mladen Krstajić

Sličnu sudbinu imao je i Meho Kodro. Bivši as Barselone i selektor Bosne i Hercegovine razriješen je dužnosti poslije svega dvije utakmice u kojima je obnašao svoju dužnost. Iz Sindikata, ne žele ipak davati prijevremene ocjene.

„Smatramo da raskid saradnje s trenerom Kodrom nije imao opravdane razloge, te smo poduzeli aktivnosti kako bi zaštitili njegova prava.“, poručuju iz organizacije, koja je u proteklom periodu uspješno okončala sporove za više stotina fudbalera i trenera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije