Selektori u problemu: Mladen Krstajić riješio svoj slučaj, šta čeka Mehu Kodru?

0
A. S.
Selektori u problemu: Mladen Krstajić riješio svoj slučaj, šta čeka Mehu Kodru?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Meho Kodro

Bivši selektor Srbije i Bugarske, rođeni Zeničanin, Mladen Krstajić, riješio je spor protiv Nogometnog saveza Bugarske, gdje je imao posljednji angažman, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Mladen Krstajić je dobio u oktobru 2023. godine jednostrani otkaz od strane rukovodstva Saveza, zbog navodno nezadovoljavanja sportskih ambicija.

To se kosi sa ranijim najama o višegodišnjem projektu podmlađivanja bugarske reprezentacije, zbog koje je upravo Krstajić i imenovan.

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Međutim, svoje pravo je zatražio putem FIFA-e, a njegov postupak vodili su pravnici Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH. Slučaj je na zadovoljstvo nekadašnjeg fudbalera Schalkea, Werdera i drugih timova okočan njegovom 100-postotnom pobjedom.

Možemo potvrditi vaše navode. U dosta zahtjevnom sporu pred međunarodnim fudbalskim organima uspjeli smo dokazati ispravnost zahtjeva trenera Krstajića, u tome da raskid ugovora od strane Bugarskog fudbalskog Saveza nije bio urađen u skladu sa FIFA-inim pravima, te je donešena odluka, koja ide u cijelosti u korist gosp. Krstajića“, poručili su nam iz SPFBiH.

Mladen Krstajić
Foto: Facebook: Mladen Krstajić

Sličnu sudbinu imao je i Meho Kodro. Bivši as Barselone i selektor Bosne i Hercegovine razriješen je dužnosti poslije svega dvije utakmice u kojima je obnašao svoju dužnost. Iz Sindikata, ne žele ipak davati prijevremene ocjene.

„Smatramo da raskid saradnje s trenerom Kodrom nije imao opravdane razloge, te smo poduzeli aktivnosti kako bi zaštitili njegova prava.“, poručuju iz organizacije, koja je u proteklom periodu uspješno okončala sporove za više stotina fudbalera i trenera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije