Selektori nakon utakmice: O'Neill žali za stativama, Robi hvali Pjanića

Radiosarajevo.ba
Selektori nakon utakmice: O'Neill žali za stativama, Robi hvali Pjanića
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki na konferenciji za medije nakon pobjede nad Sjevernom Irskom

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill, bio je vidno razočaran nakon poraza njegove selekcije od Bosne i Hercegovine u okviru četvrtog. kola UEFA Lige nacija – 0:2.

Pogodili su Irci čak tri stative, ali do gola ipak nisu došli.

Džeko odigrao simultanku protiv S. Irske: Dva gola Dijamanta poklon za punu Grbavicu

Prosinečki: Blizu smo Divizije A, da igramo s najboljim ekipama u Europi

Edin Džeko govorio o poništenom golu, pobjedi, svojoj Grbavici

“Postoji razočaranje i frustracija, imali smo dvije dobre šanse pri rezultatu 0:0, ali kada imate igrača kakav je Džeko – onda vas kazni. Možemo biti razočarani, prvih dvadeset minuta igrali smo dobro, ali u ključnim trenucima nismo imali koncentracije”, kazao je Michael O'Neill, prenosi SCSport.

Novinare je zanimalo hoće li Sjeverna Irska protiv Austrije u narednoj utakmici UEFA Lige nacija igrati u kombinovanom sastavu.

“Rekao sam da neće biti nacionalna katastrofa ako ispadnemo u Ligu C. Večeras smo igrali sa najjačim timom i igrat ćemo i protiv Austrije. Ta utakmica nam je veoma važna i želimo pobijediti”, rekao je O'Neill.

Selektor Robert Prosinečki bio je jako zadovoljan partijom svog tima.

"Sigurno jedna teška utakmica, jedna odlična reprezentacija je Sjeverna Irska. Mislim da trebamo biti zadovoljni, igrači su dali sve od sebe. Bilo je tu baš mnogo šansi, odličan meč. Džeko je opet bio ključni, dao je dva gola. Mislim da možemo biti zadovoljni, prvi smo u grupi, imamo devet bodova", kazao je Prosinečki nakon susreta.

Dodao je da ne zamjera defanzivcima određene greške u večerašnjoj utakmici.

"Mi znamo da snagu Sjeverne Irske. Sjeverna Irska igra otvoreno, fizički dobro i pet šest godina igraju u istom sastavu, ali ovo jje jedno vrijeme isti sastav i normalno da dođe do tih pogrešaka, pogotovo u skakačkom dijelu. Bilo je i problema u dodavanju, sami smo im dali dvije lopte. Na kraju krajeva imali su te tri stative, sretno na kraju nisu dali gol, a mi ćemo raditi na tome. Mojim momcima nemam šta zamjeriti, dali su sve od sebe i na kraju smo zasluženo slavili", istakao je selektor, prenosi Sport1.

Ovakve mečeve smo ranije gubili.

"Odgovorio sam već- Momci su dali sve od sebe, stvarno se bore, napravili smo dobar ambijent. Kvalitetne igre su plod našeg rada. Bilo je i ranije dobrih utakmica i još jednom moram čestitati momcima. Govorio sam da neće biti jednostavna utakmica, jer je njima bila gotovo posljednja šansa da ne ispadnu iz Lige B, a sada se nadaju da će pobijediti Austriju i da ćemo i mi pobijediti Austriju da ostanu tu", kazao je Prosinečki.

O Pjaniću je imao samo riječi hvale.

"Otkad sam ovdje ovo je najbolja Pjanićeva utakmca. Odigrao je jako dobro i svojim prisustvom, svojim dodavanjima i driblinzima bio je odličan- Možda smo mu pogodili poziciju. Mogu biti zadovoljan i Bešićem i Sarićem, koji su odradili svoj posao. O Pjaniću ne treba trošiti riječi, svi znamo kakav je igrač, istakao je selektor, objasnivši za kraj kakav ima odnos sa igračima:

"Ovo je korektan i profesionalan odnos između nas, tako da nema prevelike analize. Svi mi moramo raditi svoj posao. Sretan sam što 95 posto naših igrača igra standardno, jer nam to treba za ovakav ritam. Da li može bolje? Pa može, ali meni ovo liči na jednu pravu reprezentaciju. Ovo je prava momčad, ponavljam, bilo je par grešaka i bit će ih još. Imamo neki niz od osam utakmica bez poraza i bitno je da i dalje držimo to zbog atmosfere".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije