Selektor Luksemburga najavio utakmicu protiv BiH: 'Nismo favoriti'

1
Radiosarajevo.ba
Selektor Luksemburga najavio utakmicu protiv BiH: 'Nismo favoriti'
Foto: EPA - EFE / Luc Holtz

Reprezentacija Luksemburga je uoči susreta protiv Bosne i Hercegovine održala press konferenciju, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Luc Holtz te napadač Danel Sinani.

Holtz je na početku govorio o problemima s povredama.

"Mica Pinto se žalio na probleme s koljenom i vidjet ćemo da li će biti spreman za utakmicu. Maxime Chanot ima problem s aduktorom. Florian Bohnert nije u potpunosti spreman, dok je Christopher Martins imao gripu i tek večeras će obaviti prvi grupni trening", rekao je Holtz.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Selektor Luksemburga smatra da njegov tim nije favorit u sutrašnjem duelu.

"Za BiH neće igrati Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali mi nismo favoriti bez ozbira na njihov izostanak i našu pobjedu u prvoj utakmici. Sigurno da će reprezentativci BiH imati veliki motiv u sutrašnjem duelu. Žele da dokažu svoju vrijednost i da se izbore za mjesto u timu. Mi ćemo zadnje dvije utakmice igrati s punom snagom. Želimo na taj način da se zahvalimo navijačima na fantastičnoj podršci tokom kvalifikacija", poručio je selektor Luksemburga.

https://radiosarajevo.ba/anketa/448

Danel Sinani je dodao da su njegovi saigrači i on dovoljno psihički jaki da podnesu poraz u prethodnom susretu protiv Slovačke i skoncentrišu se na utakmicu s BiH.

Istakao da je da će boriti za drugo mjesto sve dok postoji i teoretska šansa.

Utakmica između Luksemburga i BiH igra se u četvrtak, 15. novembra, od 20:45 sati.

Luksemburg je treći na tabeli u grupi J s 11 bodova, dok je BiH peta s devet bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije