Selektor Kazahstana: Igrali smo dobro prvih pet ili 10 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Selektor Kazahstana: Igrali smo dobro prvih pet ili 10 minuta
Foto: EPA-EFE / Selektor Kazahstana nije mogao biti zadovoljan nakon meča protiv BiH

Selektor reprezentacije Kazahstana Talgat Baysufinov komentarisao je kvalifikacijsku utakmicu Svjetskog prvenstva 2022. protiv Bosne i Hercegovine koja je okončana pobjedom Zmajeva od 2:0.

U Kazahstanu vjeruju da je njihova lijeva strana jači dio ekipe, ali na njoj im je danas Miroslav Stevanović pravio velike probleme, te su oba gola došla s te strane.

“Razgovarali smo prethodnih dana s igračima i upozoravali ih da ne smiju ostavljati protivniku prostor za centriranje u kazneni prostor. Kod prvog gola je u jednom trenutku svoju poziciju izgubio i golman Pokatilov. Ne može se reći da je samo jedan igrač kriv, odnosno Logvinenko. Imali smo šupljina na oba boka. Nakon utakmice ćemo imati analizu utakmice i razgovarat ćemo”, rekao je Baysufinov na press konferenciji.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Na konstataciju o tome da igračima Kazahstana nedostaje brzina, Baysufinov se nije saglasio.

“Ne, ne bih rekao. Bosna i Hercegovina nam je dala mnogo prostora za izvođenje naših napada. Igrali smo dobro prvih 5-10 minuta. Ali, tokom pauze pitao sam igrače: “Zašto se bojite?” Još nismo spremni da riješimo taj psihološki problem. Ovaj mentalitet koji je u našim glavama nam pravi problem. Radimo s igračima na ovom pitanju.”

Na pitanje da li će angažovati psihologa, Baysufinov je rekao:

“Što će psiholog učiniti? Neće vam govoriti o taktikama. I u ovoj utakmici dobili smo toliko prostora, ali smo previše žurili u završnici. Na treninzima vježbamo takve trenutke, a u igri nam se žuri”, zaključio je selektor Kazahstana, prenosi portal SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije