Ukrajina slavila u Finskoj i otežala posao Zmajevima

Radiosarajevo.ba
Ukrajina slavila u Finskoj i otežala posao Zmajevima
Twitter / Gol Pukkija nije pomogao Fincima

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je današnjom pobjedom u Nur Sultanu nad selekcijom Kazahstana od 2:0 izbila na drugu poziciju grupe D sa šest osvojenih bodova.

Izabranici Ivayla Peteva tako su ovim trijumfom preskočili Finsku i Ukrajinu, dva glavna naša rivala u ovim kvalifikacijama, a upravo su ove dvije selekcije odigrale međusobni meč.

Finci su na svom terenu ugostili Ukrajince koji su slavili rezultatom 2:1 i sada su oni na famoznoj drugoj poziciji koja vodi u baraž za plasman na SP u Kataru.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Yarmolenko je golom u 4. minuti goste doveo u prednost, da bi stvari u 29. na početak vratio sjajni Teemu Pukki.

Ipak, da sva tri boda odu u Ukrajinu, pred kraj prvog dijela pobrinuo se igrač Benfice, Roman Yaremchuk koji je pogodio za veliki trijumf njegove selekcije koja je sada drugoplasirana sa osam bodova.

U narednom kolu naša će selekcija gostovati uprvo u Ukrajini u jednom od odlučujućih mečeva u ovom kvalifikacionom ciklusu i upravo bi ta utakmica mogla dati odgovor na mnoga pitanja.

Susret između Ukrajine i Bosne i Hercegovine na rasporedu je u utorak od 20:45.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije