Selektor Estonije: Pokušat ćemo staviti izazov pred BiH

Anadolija
Selektor Estonije: Pokušat ćemo staviti izazov pred BiH
AA / Magnus Pehrsson
Selektor fudbalske reprezentacije Estonije Magnus Pehrsson je na večerašnjoj konferenciji za medije u Zenici kazao kako će njegova ekipa pokušati postaviti izazov pred selekciju Bosne i Hercegovine.

"Sve je u redu, jako sam zadovoljan, igrači su svježi i sve je prošlo bez problema. Raspored igrača ovisi ne samo od nas, nego i od protivnika, to je teško predvidjeti, ali se nadam utakmici u kojoj ćemo imati balans između odbrane i napada. Iako igramo u gostima pokušat ćemo postaviti izazov pred BIH, mislim da je ključno da budemo agresivni i iskoristimo naše prilike sa loptom i ne damo loptu lako", rekao je Pehrsson.

On je kazao da njegova ekipa mora igrati dobro kao tim. Kao svog ključnog igrača u napadu istakao je Konstantina Vasiljeva, ali je dodao da njegovi igrači moraju igrati kao tim kako bi on došao u dobru poziciju i dobio loptu.

"Prije 10 mjeseci smo imali solidnu utakmicu i očekujemo to sada ponovo. Mislim da je bitno da idemo od utakmice do utakmice, sada razmišljamo o sutrašnjoj utakmici i nadamo se da ćemo imati dobar start i ovaj put, kao što smo imali i prošli", rekao je Pehrsson.

Estonski selektor je rekao kako je cilj njegove ekipe kvalifikacija na SP u Rusiji, kao što je to cilj svake reprezentacije, ali da nisu svi u istim pozicijama.

"Bilo je mnogo promjena u timu od utakmice sa BiH. To je bio loš rezultat i ne želim da se sjećamo tog susreta jer želimo da stvaramo nove, pozitivne", rekao je Pehrsson.

Estonija će sutra u Zenici igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Utakmica počinje u 20:45 sati na stadionu Bilino polje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije