Mehmed Baždarević: Mislim da možemo otići do kraja u ovim kvalifikacijama

Radiosarajevo.ba
Mehmed Baždarević: Mislim da možemo otići do kraja u ovim kvalifikacijama
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino polje u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, odmjeriti snage s reprezentacijom Estonije.

Danas je na stadionu Čelika održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio selektor Mehmed Baždarević.

"Da li je generacija talentovanija? Mislim da je to skoro pa ista ekipa. Dodali smo malo mlađih igrača i ono što nam je nedostajalo. Oni koji su igrali prethodne kvalifikacije bit će nosioci i od njih očekujem najviše. Oni će iznijeti najveći teret sigurno", rekao je Baždarević.

"Nisam nikada preuzeo ulogu favorita. Uvijek sam ambiciozan, ali i veoma oprezan. Imamo plan, radili smo i nadamo se da ćemo iznenaditi protivnika. Bosna i Hercegovina bi trebala biti favorit kući i moramo dati sve od sebe da pobijedimo", istakao je Baždarević.

"Ekipa je sastavljena od igrača koji su već igrali kvalifikacije i momaka koji su u igračkoj zrelosti. Pozitivno je to što su i momci koji su igrali na Kirin kupu pokazali da možemo računati na njih. Iskustvo je najvažnije i početak kvalifikacija morat će iznijeti oni koji su igrali u prošlim kvalifikacijama. Alternativa za Bešića će se tražiti u Medunjaninu, Pjaniću, Vrančiću, pa i igračima koji su igrali na Kirin kupu", dodao je Baždarević.

"Stvari se ne mijenjaju radikalno. Stvari su uvijek iste i svi želimo da počnemo dobro i završimo dobro. Dali smo sve od sebe kada sam preuzeo reprezentaciju. Mislim da i ja imam više iskustva s reprezentacijom, ali i sami fudbaleri. Ako damo sve od sebe u sutrašnjoj utakmici, mislim da u ovim kvalifikacijama možemo ići do kraja", rekao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije