Scholes: Španska Primera je daleko najbolja liga na svijetu

Anadolija
Scholes: Španska Primera je daleko najbolja liga na svijetu
Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Paul Scholes je izjavio da je španska Primera najbolja fudbalska liga na svijetu.

Istakao je kako je takav zaključak donio na osnovu evropskih takmičenja i rezultata koje španski klubovi postižu u Evropi.

“Španska liga je najbolja, daleko najbolja. U četvrtfinalima Lige prvaka i Evropske lige prošle sezone imali su šest od 16 timova, skoro polovinu... Premier liga je imala samo dva predstavnika“, rekao je Scholes.

Kako pišu britanski mediji, Scholes smatra da igrače poput Garetha BaleaLionela MessijaNeymara više nije moguće vidjeti u engleskom fudbalu.

Napomenuo je da su klubovi u engleskoj Premier ligi previše opsjednuti s novcem čime žrtvuju kvalitet fudbala na terenu.

"Fudbal za elitu mi nije više zanimljiv, posebno u Engleskoj. Potrebno je načiniti korak u pogledu povećanja kvalitete fudbala u Engleskoj", rekao je Scholes.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije