Bosna i Hercegovina brani čast jugoslovenskog fudbala

Radiosarajevo.ba
Bosna i Hercegovina brani čast jugoslovenskog fudbala
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage s reprezentacijom Estonije na stadionu Bilino polje.

Bit će to prilika za izabranike Mehmeda Baždarevića da osvjetlaju obraz reprezentacija koje su nastale raspadom Jugoslavije. Naime, niti jedna od pomenutih reprezentacija u prvom kolu kvalifikacija nije ostvarila trijumf.

Crna Gora se spašavala u finišu susreta s Rumunijom i na kraju došla do boda (1:1). Identična situacija je bila i u duelu Litvanije i Slovenije, gdje je Cesar golom u 93. minuti donio bod svojoj reprezentaciji (2:2).

Vatreni su remizirali s Turskom (1:1), dok je reprezentacije Srbije podijelila bodove s Irskom (2:2). Makedonija je poražena u Tirani (2:1), dok je reprezentacija Kosova u svom premijernom nastupu remizirala s Finskom (1:1).

Izabranici Mehmeda Baždarevića tako brane čast reprezentacija koje su nastale raspadom Jugoslavije. Utakmica s Estonijom na rasporedu je u 20 sati i 45 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije