Scene haosa u Beogradu: Navijači rušili ogradu, "Grobari" bježali od "Delija"

Radiosarajevo.ba
Scene haosa u Beogradu: Navijači rušili ogradu, "Grobari" bježali od "Delija"
AA / Incident na stadionu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan, rezultatom 2:1, u 157. "večitom derbiju" u 31. kolu Super lige Srbije, a derbi je obilježila i tuča navijača dva kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Na 157. "vječitom derbiju", u utakmici 31. kola Super lige Srbije, odnosno prvoj u plej-ofu, prvi gol za Zvezdu postigao je Nemanja Radonjić u 18. minutu utakmice, dok je tri minuta kasnije gol za crveno-bele postigao i Aleksandar Pešić.

Desetak minuta po početku drugog poluvremena, došlo je do tuče između navijača ”crveno-belih” i partizanovih. Navijači su razbijali stolice, bacali baklje, zbog čega je dio zapadne tribine na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu evakuiran, a fizički su napadnuti i pripadnici policije.

Do tuče je došlo nakon što je do te tribine došlo nekoliko balona crveno-bijele boje u obliku penisa, nekoliko navijača crveno-bijelih je došlo, na šta su navijači Partizana burno reagovali, počeli da šutiraju stolice, bacaju baklje i ostala pirotehnička sredstva. 

Navijači Partizana su onda počeli da bježe sa zapadne tribine na izlaz, a onda je ekipa navijača oko Kimija htjela je da polomi ogradu da im pomognu, pa su bakljama gađali delije koje su tukle Grobare na zapadu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije