Ovo je razlog zbog kojeg je Miroslav Stevanović meč protiv Islanda posmatrao s tribina

3
A. S.
Ovo je razlog zbog kojeg je Miroslav Stevanović meč protiv Islanda posmatrao s tribina
Foto: NSBiH / Miroslav Stevanović

Naslov i tekst djelimično ažurirani u subotu u 11.30 sati s novim informacijama.

Miroslav Stevanović neće igrati protiv islanda. To je odluka selektora. Ne treba dizati dramu, selektor nije povukao neki neočekivani potez niti je riječ o nedisciplini igrača.

Ovo je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, nakon što se pojavila informacija da je igrač švicarskog Servetta iznenada izostavljen iz rostera za prvi meč kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Stevanović nam je potreban za duel sa Slovačkom koji je u nedjelju. I sigurno će biti u avionu za Bratislavu", dodao je izvor iz Nogometnog saveza BiH za Radiosarajevo.ba, a sve ovo nije moguće nezavisno potvrditi jer se iz NSBiH nisu bili zvanično oglasili.

Nakon utakmice neizostavno pitanje za Hadžinegića bilo je o Stevanoviću koje najviše zanima cijelu naciju.

"Tu su i povrede. Čuvao sam nešto i za sledeću utakmicu. Stevanović nije ispao iz tima. Ima 35 reprezentativaca i to je moj rezervoar. To je neka moja opcija bila i uzeo sam taj rizik. Stevanović nije upitan. Ima mnogo svijeta koji kaže ovog volim ovog ne volim. Ja nisam u tome. Ljudski je da je ljut i rekao sam da više nikad neću pozvati 25 igrača. Od sada su tu 23 i šta bude. Ne mislim da je ljut, mislim da je razočaran. On voli ovu zemlju. Lijepo je sa njegove strane što je tako reagovao", završio je Hadžibegić.

Podsjetimo, selektor BiH Faruk Hadžibegić zbog povreda ne može računati na Miralema Pjanića, Muhameda Bešića i Seada Kolašinca.

Prijavljeni igrači BiH za večeras:
 
Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić, Jusuf Gazibegović, Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević i Amar Dedić.

Vezni red: Benjamin Tahirović, Haris Duljević, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović i Amer Gojak.

Napad: Smail Prevljak, Ermedin Demirović, Edin Džeko, Nemanja Bilbija, Kenan Kodro i Jasmin Mešanović.

Šta se dešava u taboru Zmajeva? Selektor ostao bez igrača koji je redovno igrao

Šta se dešava u taboru Zmajeva? Selektor ostao bez igrača koji je redovno igrao

Gosti nemaju većih problema sa izostancima.

Meč na Bilinom polju će suditi Donastas Rumšas iz Litvanije. Susret počinje u 20.45 sati, a tekstualni prijenos iz minuta u minutu sa stadiona Bilino polje večeras možete pratiti i na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije