Saznajemo: Evo kada će biti poznato ime novog selektora Zmajeva

4
N. Ž.
Saznajemo: Evo kada će biti poznato ime novog selektora Zmajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Zgrada NFSBiH

Na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će potvrđeno ime novog selektora reprezentacije BiH. 

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio izvor iz NSBiH, ova sjednica će biti održana 1. ili 2. augusta. Zasad je, kako naš izvor potvrđuje, najbliži izboru Meho Kodro, bivši selektor BiH. 

Izvor portala Radiosarajevo.ba dalje govori kako se nije više kandidata kontaktiralo u istom trenutku. Išlo se jedan po jedan, a izbor je na kraju 'pao' na Kodru. 

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Prvi izbor je, nastavlja naš izvor, bio Vahid Halilhodžić, ali on nije mogao naći zajednički jezik s NSBiH. Tako će na užarenu klupu Zmajeva, ako se nešto ne promijeni, sjesti Kodro. 

On je već vodio našu reprezentaciju. Bio je selektor na dvije utakmice tokom 2008. godine, ali je poziciju napustio iz protesta. Zadnji angažman bio mu je 2022. godine u FC Stade Lausanne Ouchy, ekipi iz Švicarske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije