Bosna i Hercegovina u potrazi za selektorom: 'Ibiševiću, spašavaj nas!'

6
Radiosarajevo.ba
Bosna i Hercegovina u potrazi za selektorom: 'Ibiševiću, spašavaj nas!'
Foto: Privatni album / Vedad Ibišević

Loši rezultati Faruka Hadžibegića bi mogli biti sreća u nesreći ako Nogometni savez Bosne i Hercegovine sada odluči od glave postaviti stvari kako treba.

Napraviti dugoročni razvoj A reprezentacije BiH, kao zvijezdu vodilju za kompletan fudbal u BiH. Za takve projekte potrebni su samo najbolji i najuspješniji kadrovi.

Vjerovatno predodređen da bude heroj bh. fudbala u prvi plan se svojim integritetom, stručnošću, karizmom i patriotizmom definitivno u ovom trenutku kao prvi izbor za mjesto selektora Bosne i Hercegovine nameće Vedad Ibišević.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Dvije godine iskustva rada u Bundesligi kao pomoćnik trenera u Herthi, gdje je radio i kao asistent velikom Felixu Magathu, te kao igrač kojeg su još trenirali najbolji njemački treneri poput jednog Ralfa Ragnicka, za čovjeka Ibiševićevih kapaciteta sigurno su garant većeg znanja i stručnosti nego što su ih imala većina “velikih imena” koja su bez ikakvih trenerskih rezutlata dobijali priliku da vode Bosnu i Hercegovinu na račun velikih ex-jugoslovenskih karijera, piše portal Reprezentacija.ba.

Ipak, Ibiševiću smije biti ponuđena uloga selektora, samo uz garanciju da pred sobom ima minimalno šest godina mandata u kojima ima za cilj uigrati i razviti novu generaciju fudbalske reprezentacije BiH do njenog optimuma, ali i biti taj čovjek koji će pokrenuti i reformu razvoja omladinskih selekcija bh. reprezentacija i klubova.

Možda ne mogu svi klubovi naći kvalitetne trenere za mlade selekcije, ali je neprihvatljivo da se u omladinskim reprezentacijama BiH kao selektori zapošljavaju ljudi bez trenerskih ili barem igračkih velikih uspjeha.

Miralem Pjanić otišao na odmor na egzotičnu destinaciju: Fotografijama prenio dašak ljepote

Miralem Pjanić otišao na odmor na egzotičnu destinaciju: Fotografijama prenio dašak ljepote

S obzirom na to da Ibišević nema FIFA PRO licencu, u timu bi se mogao naći i neko od iskusnih njemačkih trenera koji bi formalno bio selektor u prve dvije prelazne godine u ulozi mentora.

Jer Nogometni savez BiH treba da bude servis nogometa u Bosni i Hercegovini, a ne tijelo ili organizacija koja mu nameće okvire i diriguje bilo šta osim osnovnih pravila koja nisu u korist ničega ili nikoga osim razvoja i napretka ovog divnog sporta kojeg toliko volimo u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije