Sav novac Serie A: Džeko i Pjanić među deset najplaćenijih nogometaša Italije

Radiosarajevo.ba
Sav novac Serie A: Džeko i Pjanić među deset najplaćenijih nogometaša Italije
EPA / Pjanić i Džeko
Gazzetta dello Sport objavila je kompletan popis plaća igrača Serie A na početku nove sezone.

Ovaj spisak donio je neke veoma zanimljive podatke, posebno kada je riječ o nogometašima s Balkana, pa je tako vidljivo da je Perišić drugi najplaćeniji igrač Intera. Od njegovog kolege Nikole Kalinića u Milanu plaćenija su samo dvojica igrača, a samo pet igrača u cijeloj ligi zarađuje više od Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Što se hrvatskih igrača tiče, najplaćeniji su Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, koji dobivaju 3,5 miliona eura godišnje. To je bruto iznos, a porez uzme oko pola toga.

Milan je Bonucciju dao ugovor od 7,5 miliona eura, Donnarummi novi od šest miliona, a slijede Kalinić i Biglia s 3,5 mil. godišnje.

Ivanu Perišiću Inter je pripremio novi ugovor, a prema sadašnjem igra za tri milijuna eura, koliko zarađuje i Miranda, dok je plaćeniji jedino Icardi (4,5 mil.). Marcelo Brozović ima 2,5 miliona eura.

Od bh. nogometaša Edin Džeko u Romi igra za 4,5 miliona eura, kao i Pjanić u Juventusu, a samo petorica igrača u cijeloj ligi zarađuju više. Drugi najplaćeniji igrač Rome je Radja Nainggolan s 4,2 miliona.

Senad Lulić u Laziju ima 1,2 miliona eura godišnje, Ervin Zukanovć u Genoi 600.000 eura...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije