Sarajevu svi ljuti rivali čestitali na osvojenoj duploj kruni

Radiosarajevo.ba
Sarajevu svi ljuti rivali čestitali na osvojenoj duploj kruni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slavlje na Koševu i pehar

Fudbalski klub Sarajevo osigurao je titulu prvaka Bosne i Hercegovine pobjedom u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde 09.

Bordo tim je upisao trijumf rezultatom 4:0, a nakon što je sudija odsvirao kraj nastalo je veliko slavlje na terenu, koje se potom prenijelo i na ulice grada.

Slavilo se tokom cijele noći na ulicama grada na Miljacki, a Bordo tim je čestitke dobio sa svih strana. Čestitali su svi ljuti rivali ekipi iz Titove 38b. Većina je to uradila jučer, a prije nekoliko minuta čestitke su uputili i najveći rivali - Fudbalski klub Željezničar. 

"Čestitke Fudbalskom klubu Sarajevo na ostvarenim rezultatima u sezoni 2018/19", poručili su s Grbavice. 

"FK Sarajevo je novi prvak BiH! Našim sportskim rivalima iskreno čestitamo na zasluženo osvojenom prvom mjestu uz želju za uspješnim nastupom u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka", napisali su Plemići iz Mostara.

"NK Široki Brijeg upućuje iskrene čestitke momčadi, stručnom stožeru i upravi FK Sarajevo koji su, nakon osvajanja trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine, današnjom pobjedom protiv FK Zvijezda 09 stigli do naslova prvaka u BHT Premijer liga BiH i tako potvrdili svoju dominaciju. Bordo je momčad ove sezone pokazala najviše i zasluženo se okitila dvostrukom krunom", poruka je iz Širokog Brijega.

"Našim sportskim prijateljima i ljutim rivalima na zelenom terenu, rukovodstvu i ekipi FK 'Sarajevo', čestitamo na zasluženim osvojenim titulama prvaka BH Telecom Premijer Lige i Kupa Bosne i Hercegovine", poruka je iz Zenice.

"Čestitke FK Sarajevo na zasluženoj tituli. Vidimo se sljedeće sezone", poruka je Crveno-crnih s Tušnja.

"Kolektiv FK Radnik upućuje iskrene čestitke sportskim prijateljima iz FK Sarajevo, igračima, stručnom štabu i navijačima na osvjanju Kupa i Premijer lige BiH. Ovim velikim poduhvatom bordo tim je ove sezone potvrdio svoju dominaciju u oba takmičenja te je zasluženo došao do duple krune", poruka je iz Semberije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije