Sarajevski majstori na petoparcu kreću ka tituli

0
Promotivni tekst
Sarajevski majstori na petoparcu kreću ka tituli
Foto: MozzartBet / Sponzorstvo GFK Sarajevo

Gradski futsal klub Sarajevo uz podršku novog sponzora, kompanije Mozzart, želi da osvoji Premijer ligu.

Oni su majstori igre na petoparcu, dižu publiku na noge sjajnim driblinzima i na malom prostoru prave čuda! Fudbalsku groznicu u prestonici BiH ne šire samo Željo i Sarajevo, već i jedna ekipa u malom fudbalu. Gradski futsal klub Sarajevo je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u državi, a u narednu sezonu ulazi sa ambicijama da napadne i šampionski tron. Podršku na tom putu pružiće im novi sponzor, kompanija Mozzart.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ovog ljeta je nastavio sa velikim ulaganjima u sport i podržao je mnoge klubove i saveze, a među njima i one sa šampionskim ambicijama.

 Sponzorstvo GFK Sarajevo - undefined

Foto: MozzartBet: Sponzorstvo GFK Sarajevo

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

„Za deset godina postojanja, nismo napuštali Premijer ligu i jedan smo od najtrofejnijih kolektiva u BiH. Ranije smo bili poznati kao FK Centar, ali nismo željeli da se vezujemo samo za jednu opštinu, pa smo prošle godine promijenili naziv kluba u Sarajevo. Stigli smo do polufinala plej-ofa, gde smo ispali od šampiona, tako da smo trenutno među četiri najbolja tima u državi. Sjajne rezultate postižu i naši juniori, koji su bili treći u Premijer ligi za njihovu kategoriju“, naglasio je Muamer Muftić, predsjednik GFK Sarajevo.

Ovaj klub već dugo učestvuje u elitnom rangu i bori se za trofeje, što iziskuje velike troškove, pa im finansijska pomoć od Mozzarta mnogo znači.

„U nekim situacijama smo jedva sastavljali kraj s krajem, uz pomoć ministarstva, opštine... Trudimo se da svodimo troškove na minimum, a sigurno da će nam biti lakše uz pomoć jedne tako velike kompanije. U narednom periodu trudićemo se da još više ulažemo u razvoj mlađih selekcija i da opet stignemo do same završnice plej-ofa sa seniorima. Ako nam se ukaže prilika, da osvojimo i titulu prvaka“, najavio je Muftić visoke ambicije kluba.

 Sponzorstvo GFK Sarajevo - undefined

Foto: MozzartBet: Sponzorstvo GFK Sarajevo

Iz kompanije Mozzart poručuju da će bodriti GFK Sarajevo na putu do novih uspjeha, ali i da će nastaviti sa ulaganjima u sportske kolektive, pogotovo u one koje veliku pažnju posvećuju radu sa mladima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije