Sarajevski derbi: Katastrofa FK Sarajevo, FK Željezničar uništio gradskog rivala na Grbavici

5
Radiosarajevo.ba
Sarajevski derbi: Katastrofa FK Sarajevo, FK Željezničar uništio gradskog rivala na Grbavici
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Derbi FK Željezničar - FK Sarajevo

U meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je danas, 3. marta, odigran 151. sarajevski derbi, a bolji od FK Sarajevo je bio FK Željezničar (3:0). 

Utakmica je bila mirna i uz mali broj velikih prilika, ali je Željezničar uspio da iskoristi svoje. 

U 11. minuti je Amer Hiroš fantastičnim pogotkom s 35 metara postigao prvi pogodak na meču, a prednost za Željezničar je uduplao Marin Galić pogotkom u 58. minuti. Galić je samo 10 minuta kasnije postigao i svoj drugi pogodak.

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Jedini koji se isticao u FK Sarajevo bio je Adalberto Peñaranda, koji je odlučio da odgovori mnogobrojnim kritičarima koji su kritikovali njegove igre ove sezone.

Međutim, to nije bilo dovoljno za Bordo tim, imajući u vidu da mu se nisu pridružili saigrači, pa su tako Plavi s Grbavice odnijeli laganu pobjedu.

Na kraju meča smo mogli vidjeti jako ružne scene na terenu stadiona Grbavica. Došlo je do tuče igrača, a na kraju su tri igrača Željezničara dobila po žuti karton, dok je Iliev, golman Sarajeva, dobio crveni karton. Renan Oliveira je završio meč na golu Bordo tima. 

GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL! 🔵⚪ ⚽ Amer Hiroš ⏱️ 11. minut 🆚 FK Željezničar - FK Sarajevo 1:0

Posted by FK Željezničar on Sunday, March 3, 2024

Nažalost, sva dešavanja na terenu bila su u sjeni nemilih scena koje su jutros mogle biti viđene u naselju Grbavica. Samo je akcija MUP-a Kantona Sarajevo spriječila veći sukob, a bilans je bio - devet uhapšenih osoba i dva povrijeđena policajca.

Ovom pobjedom, FK Željezničar je izašao izvan opasne zone, te se s 23 boda nalazi na 8. mjestu. FK Sarajevo je, s druge strane, nastavio sa svojom rezultatskom krizom. Sada se nalazi na 4. mjestu s dva boda zaostatka za trećeplasiranim FK Velež. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije